* o bucata din coaja de dovlecel taiata inainte de a incepe sa scoateti miezul va va fi folositoare pe post de vela, infipta in scobitoare.
* ca sa nu se arda scobitorile in cuptor cum am patit eu sa le puenti in apa inainte de a incepe pragatirea dovleceilor.
* cind ati golit dovleceii pregatiti carnea. Eu n-am pus nici ceapa nici orez, dar daca va place puteti sa puneti. Deci in dovleceii mei e numai carne + sare+ piper+ salvie si patrunjel proaspat tocate+ ou
* se umplu dovleceii, se pun injurul lor (dc vrti putin din miezul lor) si putina apa (pina sub linia de jumatate a dovleceilor)
* se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor... cind sunt gata copti (inmuiati) se scoate folia si se adauga sosul de rosii si bucatile de coaja de dovlecel infipte in scobitori si apoi in carne.
* se continua la cuptor inca alte 10-15 min maxim.
Daca nu vreti sa ardeti sau nu vreti sa puneti coaja de dovlecel pe post de vela, ii ornati direct in farfurie: o felie de piine caruia i s-a decupat miezul se striveste putin cu un sucitor sau cu o stilcla /pahar ca sa se subtieze dar sa capete si putina elasticitate, apoi se infige pe post de vela in scobitoare si scobitoarea in dovlecel.
Cred ca in loc de pofta buna se potriveste urarea "vint din pupa!"
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaIn sfarsit am ajuns si eu la 200 de retete impartasite cu voi, oameni dragi, buni si zambiciosi! >:D< :-*
Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii