Barca cu Pinze din Dovlecel Umplut

Complexitate
redusa
Barca cu Pinze din Dovlecel Umplut

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • dovlecei scobiti
  • carne tocata
  • salvie
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • sos de rosii
  • ulei
  • scobitori pt catarge

Mod de preparare

* o bucata din coaja de dovlecel taiata inainte de a incepe sa scoateti miezul va va fi folositoare pe post de vela, infipta in scobitoare.

* ca sa nu se arda scobitorile in cuptor cum am patit eu sa le puenti in apa inainte de a incepe pragatirea dovleceilor.

* cind ati golit dovleceii pregatiti carnea. Eu n-am pus nici ceapa nici orez, dar daca va place puteti sa puneti. Deci in dovleceii mei e numai carne + sare+ piper+ salvie si patrunjel proaspat tocate+ ou

* se umplu dovleceii, se pun injurul lor (dc vrti putin din miezul lor) si putina apa (pina sub linia de jumatate a dovleceilor)

* se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor... cind sunt gata copti (inmuiati) se scoate folia si se adauga sosul de rosii si bucatile de coaja de dovlecel infipte in scobitori si apoi in carne.

* se continua la cuptor inca alte 10-15 min maxim.

Daca nu vreti sa ardeti sau nu vreti sa puneti coaja de dovlecel pe post de vela, ii ornati direct in farfurie: o felie de piine caruia i s-a decupat miezul se striveste putin cu un sucitor sau cu o stilcla /pahar ca sa se subtieze dar sa capete si putina elasticitate, apoi se infige pe post de vela in scobitoare si scobitoarea in dovlecel.

Cred ca in loc de pofta buna se potriveste urarea "vint din pupa!"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia