Ardei Umpluti

Complexitate
medie
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • -7 ardei
  • -1 ceapa
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1 tija telina
  • -2 morcovi
  • -1 ou sau 2 albusuri (eu am folosit 2 albusuri)
  • -250 g carne tocata, porc si vita
  • -200 ml sos tomat
  • -100 g orez
  • -3 linguri zahar
  • -1 sau 2 linguri faina
  • -300ml apa + apa pt fiert ardeii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -frunze de telina
  • -frunze de marar

Mod de preparare

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.
Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosi mai tarziu.

Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.

Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de telina si morcovii. Se lasa legumele, cateva momente, la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.

Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.

Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.

Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.

Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand ardeii sunt moi.

Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.

Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa