Ardei Umpluti

Complexitate
medie
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • -7 ardei
  • -1 ceapa
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1 tija telina
  • -2 morcovi
  • -1 ou sau 2 albusuri (eu am folosit 2 albusuri)
  • -250 g carne tocata, porc si vita
  • -200 ml sos tomat
  • -100 g orez
  • -3 linguri zahar
  • -1 sau 2 linguri faina
  • -300ml apa + apa pt fiert ardeii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -frunze de telina
  • -frunze de marar

Mod de preparare

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.
Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosi mai tarziu.

Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.

Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de telina si morcovii. Se lasa legumele, cateva momente, la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.

Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.

Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.

Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.

Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand ardeii sunt moi.

Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.

Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie