Ardei Umpluti

Complexitate
medie
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • -7 ardei
  • -1 ceapa
  • -1/2 ardei gras rosu
  • -1 tija telina
  • -2 morcovi
  • -1 ou sau 2 albusuri (eu am folosit 2 albusuri)
  • -250 g carne tocata, porc si vita
  • -200 ml sos tomat
  • -100 g orez
  • -3 linguri zahar
  • -1 sau 2 linguri faina
  • -300ml apa + apa pt fiert ardeii
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -frunze de telina
  • -frunze de marar

Mod de preparare

Ardeii se spala. Dupa li se vor taia capacelele, iar cu o lingurita se curata interiorul ardeilor.
Capacele se pun intr-un bol, pt ca se vor folosi mai tarziu.

Se lasa deoparte ardeii si se incepe prin a se curata, spala si taia ceapa. O tigaie se pune cu ulei la foc, iar cand acesta e incins, se pune ceapa.

Se curata, se spala si se taie jumatatea de ardei, tija de telina si morcovii. Se lasa legumele, cateva momente, la calit, dupa care se pune carnea, peste ele.

Orezul se spala, se scurge de apa si se pune peste carne si legume. Se lasa cateva minute, la calit, totul, dupa care se pune sare, piper, marar, frunze.

Se pun 300ml apa si se lasa la fiert, pana scade apa. Se lasa o idee la racit, dupa care se adauga albusurile si se amesteca bine.

Dupa care, cu o lingurita se vor umple ardeii, cu compozitie. Ardeii umpluti se vor aranja intr-o cratita, in picioare. Acum se pot pune capacele pe ardei.

Se va pune apa, sa-i acopere, aproape complet. Se lasa la fiert, pana cand ardeii sunt moi.

Pana se fierb ardeii, se pregateste sosul din sos tomat, zahar si faina. Cand sunt fierti ardeii, se pune sosul si se mai lasa, pe foc, inca cateva minute, ca sa fiarba faina.

Dupa care se stinge focul si se lasa la racit. Se servesc cu multa pofta!!

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
CIORBA    DE   CARTOFI  CU   SMINTINA  IAURT  SI   LEUSTEAN
Bucataras.RO

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN

Azi am facut o ciorbita de cartofi de te lingi pe degete .. am pus o ploaie de leustean verde si aromat din gradina...

CIORBA DE CARTOFI CU SMINTINA IAURT SI LEUSTEAN
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin