Caliti in ulei incins ceapa tocata, pana se aureste, apoi adaugati usturoiul si orezul si caliti inca putin.
Presarati boiaua, omogenizati si turnati vinul.
Aduceti in clocot si fierbeti putin la foc mic, pana ce vinul este absorbit complet de orez. Adaugati supa de pui calda si continuati fierberea, la foc mic, ca sa se absoarba tot lichidul, amestecand continuu.
Orezul va fi fiert, cand este moale, dar mijlocul este inca tare.
Luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu o folie transparenta si lasati-l deoparte.
Cat mai este cald, amestecati cu o furculita ca sa se afaneze si boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
Serviti ca garnitura.
Puteti sa presarati deasupra ceapa verde sau patrunjel, marar- tocate fin (dupa preferinta).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustMi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"
Paste cu carne de porc si busuiocDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii