Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • - 2 catei de usturoi
  • - 100 ml vin alb, sec
  • - 1/2 lingurita paprika dulce / boia
  • - fulgi de ardei iute, dupa gust, optional
  • - ghimbir pudra, dupa gust, optional
  • - 4 pulpe superioare de pui
  • - 2 oua
  • - 150 g branza telemea, rasa (preferabil de oaie)
  • - 50 g cascaval uscat, ras
  • - 50 g unt
  • - 2 linguri pesmet picant sau pesmet + fulgi de ardei iute
  • - piper, proaspat macinat
  • - sare
  • - pesmet, pentru tava

Mod de preparare

Faceti o marinada din usturoiul zdrobit, sare, piper, paprika / boia si vin, prin omogenizarea lor. La aceasta marinada, mai puteti adauga, dupa gust, fulgi de ardei iute si / sau ghimbir pudra (optional).
Puneti carnea de pui in marinada si lasati la marinat, in frigider, pentru cel putin 30 min.

Scoateti pulpele din sos si treceti-le prin compozitia formata din oua batute, amestecate cu branza si cascaval (rase), piper si / sau fulgi de ardei iute (proaspat macinate), dupa gust.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati marinada cu grija, pe langa pulpe si repartizati uniform peste carne, restul de unt taiat bucatele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti pulpele in crusta de branza cat sunt calde, alaturand garnitura si salata / muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Nacreala cu spuma de pe zer
3
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
4
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Bucataras.RO

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz

O reteta de chec lejera fara grasime : unt, ulei etc. Este posibil? Binenteles ca da :) Aceasta...

Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute