Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Postat pe: 09-04-2013
(0)

Ingrediente

2 catei de usturoi
100 ml vin alb, sec
1/2 lingurita paprika dulce / boia
fulgi de ardei iute, dupa gust, optional
ghimbir pudra, dupa gust, optional
4 pulpe superioare de pui
2 oua
150 g branza telemea, rasa (preferabil de oaie)
50 g cascaval uscat, ras
50 g unt
2 linguri pesmet picant sau pesmet + fulgi de ardei iute
piper, proaspat macinat
sare
pesmet, pentru tava

Mod de preparare

Faceti o marinada din usturoiul zdrobit, sare, piper, paprika / boia si vin, prin omogenizarea lor. La aceasta marinada, mai puteti adauga, dupa gust, fulgi de ardei iute si / sau ghimbir pudra (optional).
Puneti carnea de pui in marinada si lasati la marinat, in frigider, pentru cel putin 30 min.

Scoateti pulpele din sos si treceti-le prin compozitia formata din oua batute, amestecate cu branza si cascaval (rase), piper si / sau fulgi de ardei iute (proaspat macinate), dupa gust.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati marinada cu grija, pe langa pulpe si repartizati uniform peste carne, restul de unt taiat bucatele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti pulpele in crusta de branza cat sunt calde, alaturand garnitura si salata / muratura preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor