Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Ingrediente

  • - 2 catei de usturoi
  • - 100 ml vin alb, sec
  • - 1/2 lingurita paprika dulce / boia
  • - fulgi de ardei iute, dupa gust, optional
  • - ghimbir pudra, dupa gust, optional
  • - 4 pulpe superioare de pui
  • - 2 oua
  • - 150 g branza telemea, rasa (preferabil de oaie)
  • - 50 g cascaval uscat, ras
  • - 50 g unt
  • - 2 linguri pesmet picant sau pesmet + fulgi de ardei iute
  • - piper, proaspat macinat
  • - sare
  • - pesmet, pentru tava

Mod de preparare

Faceti o marinada din usturoiul zdrobit, sare, piper, paprika / boia si vin, prin omogenizarea lor. La aceasta marinada, mai puteti adauga, dupa gust, fulgi de ardei iute si / sau ghimbir pudra (optional).
Puneti carnea de pui in marinada si lasati la marinat, in frigider, pentru cel putin 30 min.

Scoateti pulpele din sos si treceti-le prin compozitia formata din oua batute, amestecate cu branza si cascaval (rase), piper si / sau fulgi de ardei iute (proaspat macinate), dupa gust.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati marinada cu grija, pe langa pulpe si repartizati uniform peste carne, restul de unt taiat bucatele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti pulpele in crusta de branza cat sunt calde, alaturand garnitura si salata / muratura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)