Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Complexitate
redusa
Pulpe de Pui Dezosate cu Sparanghel si Orzo Pasta

Ingrediente

  • 7-8 pulpe de pui, dezosate
  • sare si piper dupa preferinta
  • rosmarin dupa gust (busuioc daca va place sau salvie)
  • 300-400 ml vin Pinot Grigio
  • usturoi (eu am folosit praf) dupa gust si preferinta
  • 20-30 fire de sparanghel (daca sant subtiri sau mai putin daca sant mai groase)
  • ulei
  • paste orzo, cantitate apreciata de fiecare gospodina in parte (se poate folosi cus-cus sau alte paste)

Mod de preparare

O mancare simpla, bunaaa, usor de facut si rapida. O mancare care pe mine ma scoate din impas de multe ori... in cazul in care nu va place sparanghelul puteti folosi o salata combinata cu paste alaturi de pulpele de pui.

Se spala pulpele de pui bine, se indeparteaza eventualele urme de grasimi de pe ele si pielea, se aseaza intr-un vas. Peste ele se adauga sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat dar pisat, rosmarin proaspat sau uscat (busuioc sau salvie), se stropesc cu putin ulei si se amesteca bine ca sa acopere peste tot cu condimentele folosite.

Se lasa la frigider pentru o ora ca sa sa intrepatrunda aromele dupa care se aseaza intr-o tigaie in care am pus putin ulei si l-am infierbantat inainte. Intoarcem pulpele mereu de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca uniform adaugand din cand in cand tot cate putina apa.

Acoperim cu un capac pentru a se fierbe in aburi bine carnita.
Spalam si curatam de ochiuri sparanghelul si il adaugam peste pulpe in tigaie, dar nu amestecam, acoperim si lasam acolo cateva minute.

Sparanghelul se va fierbe in aburul de la pui. Cand e gata (circa 4 minute) il indepartam si verificam carnita. Cand simtim ca este pe treisferturi facuta adaugam vinul si lasam sa fiarba fara capac pana se evapora tot alcoolul si ramane pe fundul tigaii un sos gros de ulei cu resturi de carnita "prinse de fungul tigaii".

Normal ca avem grija ca uneori sa mai intoarcem pulpele ca sa le prajim uniform, pe ambele parti.

In timp ce carnita noastra se face in tigaie si sparanghelul e gata si sta in asteptare, in alt vas punem apa cu sare si putin unt (ulei) la fiert. Cand da in clocot adaugam pastele, le fierbem dupa instructiunile de pe cutie.

La masa aducem pe un platou intins, pasta, deasupra ei pulpele de pui si deasupra lor sparanghelul.

Se serveste simplu dar si cu salata langa, este bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute