Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pui Umplut cu Masline pe Pat de Ardei Iute

Ingrediente

  • un pui
  • ardei iute cat sa acopere fundul vasului de yena
  • 200 gr masline
  • 2 rosii mai mari
  • 100 gr unt
  • delikat cu gust de pui
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • toate se pun dupa gust
  • 6 catei de usturoi
  • 50 gr miere
  • 50 gr ketchup (eu am avut facut in casa)
  • o lingura boia de ardei dulce

Mod de preparare

Puiul se spala bine dupa care se desprinde usor pielea de carne, dar fara sa o dam jos, doar pentru a adauga masline si unt. Picioarele puiului se leaga cu o ata. In interiorul puiului se adauga sare, delikat, piper, unt si felii de rosii.

Separat, in vasul de yena, facem un pat din ardeiul iute. Pe patul de ardei iute se aseaza usor puiul, iar daca ne-au mai ramas din rosii putem adauga si pe langa pui. Inconjuram puiul cu foi de dafin, il pudram cu sare, delikat si piper, dupa care adaugam bucatele de unt pe acesta. Untul se adauga pe pui in asa fel in cat in momentul topirii, sa acopere tot puiul. Dupa ce am condimentat puiul punem capacul vasului de yena si il introducem in cuptor la foc mediu timp de 30 minute, dupa care lasam puiul la foc mic pentru a se patrunde bine.

Din cand in cand adaugam pe pui zeama produsa in timpul fierberii, cu ajutorul unei linguri.

In timp ce puiul se face incet la cuptor, separat se face un sos cu care se unge puiul la cuptor. Usturoiul se curata si se zdrobeste bine, dupa care se amesteca cu mierea, ketchupul si boiaua.

Cand puiul mai are aproape 20 de minute, acesta se acopera cu sosul obtinut si se lasa fara capac.

Dupa ce am oprit cuptor, scoatem puiul pe o tava si il lasam aproxim 10 minute si se serveste alaturi de garnitura preferata.

Eu am servit puiul cu ardei copt si sos de maioneza cu castraveti murati.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie