Pui pe ciolan

Complexitate
redusa
Pui pe ciolan

Ingrediente

  • 1 buc ciolan afumat
  • carne de pui
  • 1/2 l vin alb dulce
  • 1/2 l supa de carne
  • 100 ml tuica
  • 50 ml otet
  • 2 linguri miere de albine
  • boia,piper macinat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se taie soricul cu grasime de pe ciolan si se tau cubulete. Restul de ciolan se taie fasii partea cu carne si se pun deoparte. Soricul se pune cu 50 ml apa la calit pana incepe un pic sa lase untura.
Bucatile de carne de pui se codimenteaza din abundenta cu piper si boia dulce si se aseaza peste bucatile de soric calite si se acopera cu fasiile carnoase de ciolan.

Intr-o cana punem mierea, tuica si otetul si le amestecam bine apoi turnam peste carne. Adaugam si vinul si supa de carne , presaram patrunjelul taiat, acoperim cu un capac si-l dam la cuptor unde il vom tine cca 1 1/2 ora.

Sare nu am adaugat deoarece ciolanul este suficient de sarat(daca cumparati ciolan semifiert care nu e asa de sarat ca cel de casa puteti sara carnea).

Se poate servi cu cartofi, orez sau pe pat de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Paine umpluta
Bucataras.RO

Paine umpluta

Paine umpluta
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute