Pui Fript in Cuptor, pe Sare

Complexitate
redusa
Pui Fript in Cuptor, pe Sare

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui(1,5-2,5 kg)
  • -sare
  • -piper macinat
  • -5-6 catei de usturoi, zdrobiti si frecati, pana devin o pasta cremoasa, cu 1/4 lingurita sare si 2 linguri ulei
  • -sare grunjoasa
  • -boia

Mod de preparare

Se portioneaza puiul, seara.
Se presara pe toate partile cu sare (nu prea multa, veti vedea de ce) si piper. Se freaca si se ung bucatile de carne, bine de tot, cu pasta de usturoi, apoi se pun, inghesuite, intr-un vas cu capac, mai mic, la rece (cel mai bine in frigider), pana a doua zi.

Se pune intr-o tava neagra de aragaz un strat de sare grunjoasa, nivelata, de aproximativ 1 deget grosime, peste care se aseaza bucatile de pui marinate, presarate cu boia.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, in mijlocul cuptorului, 45-60 min. sau pana se rumenesc frumos si au o crusta crocanta deasupra.

Se servesc calde, alaturi de garnitura dorita sau ca atare.
Nu sarati prea tare carnea pentru ca in timpul coacerii ea isi trage din sarea pe care este pusa.
Bucatile de pui nu necesita sa fie intoarse.
Sarea se arunca.
Tava se curata foarte usor prin simpla spalare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola