Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (partea de sus a pulpei) cu piele cu tot
  • 1/2 kg cartofi de marime mica si pe cat se poate egali
  • jumatate de manunchi de patrunjel
  • 1 fir de rosmarin (circa 5 cm lungime)
  • sare si piper
  • usturoi (optional si dupa gust)
  • 100 gr unt sau ceva mai mult (reteta cere 100, eu am folosit 150gr)
  • cateva picaturi de lamaie
  • 1 crenguta mica de cimbru (optional)

Mod de preparare

Se spala si se pun la fiert, in coaja, cartofii. Cand sunt pe 3-4 fierti se scot, se scurg de apa si se decojesc. Intre timp se pune intr-un vas untul la temperatura camerei si se freaca cu o lingura de lemn sa scoatem eventuala apa din el.

Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine, se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.

Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne. Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu ne zgarcim cu untul. Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.

Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza ceva mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii. Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carne si se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.

Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (sau pana la o ora) la foc mare (400 f/200 c). Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute