Ingrediente
● 4 pulpe de pui (partea de sus a pulpei) cu piele cu tot |
● 1/2 kg cartofi de marime mica si pe cat se poate egali |
● jumatate de manunchi de patrunjel |
● 1 fir de rosmarin (circa 5 cm lungime) |
● sare si piper |
● usturoi (optional si dupa gust) |
● 100 gr unt sau ceva mai mult (reteta cere 100, eu am folosit 150gr) |
● cateva picaturi de lamaie |
● 1 crenguta mica de cimbru (optional) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se spala si se pun la fiert, in coaja, cartofii. Cand sunt pe 3-4 fierti se scot, se scurg de apa si se decojesc. Intre timp se pune intr-un vas untul la temperatura camerei si se freaca cu o lingura de lemn sa scoatem eventuala apa din el.
Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine, se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.
Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne. Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu ne zgarcim cu untul. Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.
Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza ceva mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii. Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carne si se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.
Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (sau pana la o ora) la foc mare (400 f/200 c). Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Cartofi la Cuptor - Pofticioasa" nu uita sa ii faci un review.
Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine, se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.
Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne. Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu ne zgarcim cu untul. Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.
Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza ceva mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii. Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carne si se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.
Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (sau pana la o ora) la foc mare (400 f/200 c). Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pui cu Cartofi la Cuptor - Pofticioasa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany