Pui cu Bere - la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Bere - la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg pulpe de pui
  • -2 cepe mari
  • -200 g kaizer sau bacon afumat
  • -30 g unt
  • -aprox 7 linguri ulei
  • -500 ml bere blonda
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -paprika dulce, optional

Mod de preparare

Spalati si zvantati pulpele de pui. Condimentati cu sare, piper si paprika (optional), pe ambele fete, dupa gust. Tocati ceapa sau taiati felii, dupa preferinta si kaizerul in lamele.

Prajiti kaizerul in 2 linguri de ulei si putin unt incins, iar cand se rumeneste, adaugati ceapa si continuati calirea pana ce acesta se inmoaie. Dati deoparte.

Separat, prajiti cateva minute pulpele, la foc mare, in restul de unt si ulei, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor.

In continuare, puteti pregati mancarea in doua moduri:
- puneti intr-o cratita pulpele, ceapa, kaizerul, cu restul de grasime ramasa de la prajit si berea, aduceti la punctul de fierbere si lasati 30 min, la foc mic, partial acoperit cu un capac sau pana ce carnea este facuta si sosul scazut, dar nu de tot.

- puneti-le intr-un vas termorezistent, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru 20- 25 min, scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul redus la jumatate.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie, pulpe, bucatele de kaizer si sos.
Puteti alatura mamaliga sau cartofi piure, stropite generos cu sosul foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie