Pui cu Bere - la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Bere - la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg pulpe de pui
  • -2 cepe mari
  • -200 g kaizer sau bacon afumat
  • -30 g unt
  • -aprox 7 linguri ulei
  • -500 ml bere blonda
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -paprika dulce, optional

Mod de preparare

Spalati si zvantati pulpele de pui. Condimentati cu sare, piper si paprika (optional), pe ambele fete, dupa gust. Tocati ceapa sau taiati felii, dupa preferinta si kaizerul in lamele.

Prajiti kaizerul in 2 linguri de ulei si putin unt incins, iar cand se rumeneste, adaugati ceapa si continuati calirea pana ce acesta se inmoaie. Dati deoparte.

Separat, prajiti cateva minute pulpele, la foc mare, in restul de unt si ulei, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor.

In continuare, puteti pregati mancarea in doua moduri:
- puneti intr-o cratita pulpele, ceapa, kaizerul, cu restul de grasime ramasa de la prajit si berea, aduceti la punctul de fierbere si lasati 30 min, la foc mic, partial acoperit cu un capac sau pana ce carnea este facuta si sosul scazut, dar nu de tot.

- puneti-le intr-un vas termorezistent, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru 20- 25 min, scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul redus la jumatate.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie, pulpe, bucatele de kaizer si sos.
Puteti alatura mamaliga sau cartofi piure, stropite generos cu sosul foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola