Ingrediente
● Pentru 2 portii: |
● 2 piepturi de rata cu piele (este important sa lasati pielea) |
● sare si piper proaspat macinat |
● 1 lingurita frunze de cimbru verde |
● 1 lingurita ulei de masline |
Mod de preparare
Increstati pielea fara sa ajungeti la carne la o distanta de 0. 5 cm intre taieturi. Asezonati pe ambele parti apoi distribuiti frunze de cimbru. Puneti piepturile intr-o punga resigilabila. Scoateti aerul cat de mult puteti pentru a da vida apoi sigilati.
Lasati in frigider timp de o ora. Aduceti o oala mare cu apa pe foc mic la o temperatura de 57 c (135 f). Este foarte important ca aceasta temperatura sa nu fie mai mare si sa aveti un termometru care sa-l puteti atasa de oala sau sa stea in apa pentru ca sa urmariti temperatura pe toata durata acestui proces.
Introduceti punga cu piepturile de rata. Setati cronometru pentru o ora. Singura regula e ca in acest timp apa sa fie intre 57 c si maxim 40 c. Daca temperatura scade putin ajustati flacara sau daca creste peste limita adaugati putina apa rece pentru a tine sub control.
Cand este gata stingeti focul si scoateti piepturile din punga (scoateti punga din apa). Stergeti bine pe ambele parti cu un prosop de hartie de bucatarie apoi presarati putina sare pe partea cu piele. Incalziti o tigaie pe foc mediu cu o lingurita de ulei de masline.
Asezati piepturile cu pielea in jos si prajiti 5 minute pentru ca pielea sa fie crocanta si cu o culoare auriu inchis. Intoarceti-le apoi pe cealalta parte si mai lasati 1 minut. Trasferati-le pe o farfurie si lasati deoparte 2-3 minute. Taiati apoi felii si serviti cu garnitura preferata.
Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Eram in vacanta in Spania unde intr-o zi am avut ocazia de a cumpara o rata crescuta ecologic si neindopata de la un fermier local. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet.
De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piept de Rata Sous Vide" nu uita sa ii faci un review.
Lasati in frigider timp de o ora. Aduceti o oala mare cu apa pe foc mic la o temperatura de 57 c (135 f). Este foarte important ca aceasta temperatura sa nu fie mai mare si sa aveti un termometru care sa-l puteti atasa de oala sau sa stea in apa pentru ca sa urmariti temperatura pe toata durata acestui proces.
Introduceti punga cu piepturile de rata. Setati cronometru pentru o ora. Singura regula e ca in acest timp apa sa fie intre 57 c si maxim 40 c. Daca temperatura scade putin ajustati flacara sau daca creste peste limita adaugati putina apa rece pentru a tine sub control.
Cand este gata stingeti focul si scoateti piepturile din punga (scoateti punga din apa). Stergeti bine pe ambele parti cu un prosop de hartie de bucatarie apoi presarati putina sare pe partea cu piele. Incalziti o tigaie pe foc mediu cu o lingurita de ulei de masline.
Asezati piepturile cu pielea in jos si prajiti 5 minute pentru ca pielea sa fie crocanta si cu o culoare auriu inchis. Intoarceti-le apoi pe cealalta parte si mai lasati 1 minut. Trasferati-le pe o farfurie si lasati deoparte 2-3 minute. Taiati apoi felii si serviti cu garnitura preferata.
Am gasit aceste doua poze facute in primavara anului trecut. Eram in vacanta in Spania unde intr-o zi am avut ocazia de a cumpara o rata crescuta ecologic si neindopata de la un fermier local. Din pacate atunci am facut pozele doar pentru mine fara a ma gandi ca le voi posta vreodata pe internet.
De aceea imi cer scuze de calitatea acestora si vreau doar sa impartasesc aceasta reteta delicioasa. Este reteta mea preferata de piept de rata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Piept de Rata Sous Vide" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany