Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Ingrediente

  • 600 gr muschiulet de porc
  • 1 lingura de unt
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml supa de pui
  • 80 ml lapte de frisca
  • 1 catel de usturoi
  • pentru umplutura
  • 125 gr telemea de vaci
  • 1/2 jumatate de ceapa rosie tocata marunt (eu am sarit peste ceapa) 80 gr stafide, (merisoare, prune uscate sau alte fructe care va plac dar sa fie putin acrisoare) patrunjel
  • cateva frunze
  • sare si piper dupa gust
  • carnati de porc uscat (optional)

Mod de preparare

Se despica muschiuletul in doua, dar nu de tot, se despica in asa fel incat sa obtinem o bucata de carne mare pe care o batem putin doar (nu subtire ca la snitele) o piperam si o saram daca nu este prea sarata telemeaua. Tocam patrunjelul, taiem cubulete telemeaua, tocam ceapa daca folosim si amestecam cu fructul sau fructele uscate. Feliem carnatul daca il folosim si trecem la umplerea muschiuletului.

Pe o farfurie asezam din loc in loc cateva bucati de ata (sau sfoara subtire de bucatarie) si peste ele asezam muschiuletul. Punem carnatl deasupra si apoi umplutura, apasam cu palma usor, apoi luam pe rand tot cate o bucata de ata/sfoara si legam carnea in asa fel incat sa obtinem un rulou (carnea nu se ruleaza, ea se face sul doar prin legare).

Procedam la fel pana terminam tot rolul. Intre timp punem in tigaie untul la topit si cand e lichefiat punem muschiuletul. Lasam sa se prajeasca pe o parte, apoi intoarcem pe alta parte si tot asa rotim pana se prajeste uniform peste tot.

Apoi luam tigaia de pe foc, adaugam supa de pui si vinul si acoperin tigaia cu hartie de copt peste care asezam un capac. In felul asta aburii care se formeaza nu pot sa iasa afara si carnea se fierbe in abur. Lasam la fiert 10 minute, ridicam capacul intoarcem carnea pe partea cealalta, asezam capacul cu hartia de copt la loc si mai lasam la fiert inca aprox 10 minute. Inchidem focul si lasam sub capac pentru 5 minute.

Scoatem carnea si o asezam pe un platou. In lichidul ramas in tigaie (este foarte putin), punem un catel de usturoi si adaugam laptele de frisca si dam un clocot. Se va forma sosul cu care vom servi friptura. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinta.

Se serveste cu salata verde si sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie