Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Ingrediente

  • 600 gr muschiulet de porc
  • 1 lingura de unt
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml supa de pui
  • 80 ml lapte de frisca
  • 1 catel de usturoi
  • pentru umplutura
  • 125 gr telemea de vaci
  • 1/2 jumatate de ceapa rosie tocata marunt (eu am sarit peste ceapa) 80 gr stafide, (merisoare, prune uscate sau alte fructe care va plac dar sa fie putin acrisoare) patrunjel
  • cateva frunze
  • sare si piper dupa gust
  • carnati de porc uscat (optional)

Mod de preparare

Se despica muschiuletul in doua, dar nu de tot, se despica in asa fel incat sa obtinem o bucata de carne mare pe care o batem putin doar (nu subtire ca la snitele) o piperam si o saram daca nu este prea sarata telemeaua. Tocam patrunjelul, taiem cubulete telemeaua, tocam ceapa daca folosim si amestecam cu fructul sau fructele uscate. Feliem carnatul daca il folosim si trecem la umplerea muschiuletului.

Pe o farfurie asezam din loc in loc cateva bucati de ata (sau sfoara subtire de bucatarie) si peste ele asezam muschiuletul. Punem carnatl deasupra si apoi umplutura, apasam cu palma usor, apoi luam pe rand tot cate o bucata de ata/sfoara si legam carnea in asa fel incat sa obtinem un rulou (carnea nu se ruleaza, ea se face sul doar prin legare).

Procedam la fel pana terminam tot rolul. Intre timp punem in tigaie untul la topit si cand e lichefiat punem muschiuletul. Lasam sa se prajeasca pe o parte, apoi intoarcem pe alta parte si tot asa rotim pana se prajeste uniform peste tot.

Apoi luam tigaia de pe foc, adaugam supa de pui si vinul si acoperin tigaia cu hartie de copt peste care asezam un capac. In felul asta aburii care se formeaza nu pot sa iasa afara si carnea se fierbe in abur. Lasam la fiert 10 minute, ridicam capacul intoarcem carnea pe partea cealalta, asezam capacul cu hartia de copt la loc si mai lasam la fiert inca aprox 10 minute. Inchidem focul si lasam sub capac pentru 5 minute.

Scoatem carnea si o asezam pe un platou. In lichidul ramas in tigaie (este foarte putin), punem un catel de usturoi si adaugam laptele de frisca si dam un clocot. Se va forma sosul cu care vom servi friptura. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinta.

Se serveste cu salata verde si sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert rulada cu nuca de cocos si banane
Bucataras.RO

Desert rulada cu nuca de cocos si banane

Reteta o am de la mama mea cea draga,o pup si o iubesc <3

Desert rulada cu nuca de cocos si banane
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia