Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Muschiulet Umplut - Reteta Rapida

Ingrediente

  • 600 gr muschiulet de porc
  • 1 lingura de unt
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml supa de pui
  • 80 ml lapte de frisca
  • 1 catel de usturoi
  • pentru umplutura
  • 125 gr telemea de vaci
  • 1/2 jumatate de ceapa rosie tocata marunt (eu am sarit peste ceapa) 80 gr stafide, (merisoare, prune uscate sau alte fructe care va plac dar sa fie putin acrisoare) patrunjel
  • cateva frunze
  • sare si piper dupa gust
  • carnati de porc uscat (optional)

Mod de preparare

Se despica muschiuletul in doua, dar nu de tot, se despica in asa fel incat sa obtinem o bucata de carne mare pe care o batem putin doar (nu subtire ca la snitele) o piperam si o saram daca nu este prea sarata telemeaua. Tocam patrunjelul, taiem cubulete telemeaua, tocam ceapa daca folosim si amestecam cu fructul sau fructele uscate. Feliem carnatul daca il folosim si trecem la umplerea muschiuletului.

Pe o farfurie asezam din loc in loc cateva bucati de ata (sau sfoara subtire de bucatarie) si peste ele asezam muschiuletul. Punem carnatl deasupra si apoi umplutura, apasam cu palma usor, apoi luam pe rand tot cate o bucata de ata/sfoara si legam carnea in asa fel incat sa obtinem un rulou (carnea nu se ruleaza, ea se face sul doar prin legare).

Procedam la fel pana terminam tot rolul. Intre timp punem in tigaie untul la topit si cand e lichefiat punem muschiuletul. Lasam sa se prajeasca pe o parte, apoi intoarcem pe alta parte si tot asa rotim pana se prajeste uniform peste tot.

Apoi luam tigaia de pe foc, adaugam supa de pui si vinul si acoperin tigaia cu hartie de copt peste care asezam un capac. In felul asta aburii care se formeaza nu pot sa iasa afara si carnea se fierbe in abur. Lasam la fiert 10 minute, ridicam capacul intoarcem carnea pe partea cealalta, asezam capacul cu hartia de copt la loc si mai lasam la fiert inca aprox 10 minute. Inchidem focul si lasam sub capac pentru 5 minute.

Scoatem carnea si o asezam pe un platou. In lichidul ramas in tigaie (este foarte putin), punem un catel de usturoi si adaugam laptele de frisca si dam un clocot. Se va forma sosul cu care vom servi friptura. Se sareaza si se pipereaza dupa preferinta.

Se serveste cu salata verde si sos deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.