Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Friptura de porc umpluta cu ficatei ,cu garnitura de varza dulce si cartofi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne porc
  • sare
  • piper
  • - pentru umplutura:
  • 200 g ficatei de pui
  • 200 g carne tocata
  • 1 legatura ceapa verde
  • ardei gras colorat
  • 150 g ciupercute fierte
  • 1-2 oua
  • amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub
  • salvie
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • - pentru garnitura :
  • Cantitati in functie de cata oriti sa faceti
  • varza proaspata
  • cartofi
  • usturoi
  • ceapa
  • smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula.
Facem carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente.
Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei colorat, pe care le vom trage la tigaie.
Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit pina isi schimba culoarea, peste tot.
Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat,usturoiul presat, vinul si asezonam.
Lasam sa fiarba pina scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.
Lasam sa se raceasca toata compozitia pina putem amesteca ouale cu mana. Framantam sa se omogenizeze bine.
Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii in areii grasi colorati.
Rulam cu grija carnea , o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada.
O am la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 2 ore aproximativ, pina se rumeneste bine.
Dupa 30 de minute, reducem focul la 160 de grade.
Intre timp pregatim garnitura.
Tocam marunt ceapa si putin ardei gras , rosu si le calim in doua linguri de ulei.
Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.
Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si verdeata tocata marunt.
Asezonam.
Dupa ce friptura este gata o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada.
Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !

Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Un deliciu, credeti-ma !
Pofta mare sa aveti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura