Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.
Dati-le la cuptor intr-o tava termorezistenta, impreuna cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.
Separat, incingeti 2 linguri de ulei si caliti in el orezul, amestecand continuu, pana incepe sa se aureasca putin. Spre sfarsit, adaugati turmericul si continuati calirea inca 30 sec. Turnati vinul si lasati pe foc mediu, amestecand, pana este absorbit complet de orez.
Adaugati apoi, in reprize, cate 1 polonic de supa firbinte, omogenizati, acoperiti vasul si continuati fierberea, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce lichidul este din nou absorbit. Procedati identic pana ce orezul este facut, dar mijlocul bobului este inca tare. Sarati si piperati, dupa gust.
Acoperiti vasul cu o folie alimentara si lasati deoparte cateva minute sa se racoreasca si orezul sa continue inmuierea. Afanati, trecand cu dintii unei furculite prin orez. Combinati orezul cu legumele fierte sau sotate, cat sunt calde.
Serviti cotletul alaturi de garnitura de orez cu legume.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...
Ciorba de cartofi noi cu mararIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii