Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Complexitate
redusa
Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru maioneza
  • -1 galbenus crud
  • -1 galbenus fiert
  • -250 ml ulei
  • -sucul de la 1 lamaie sau dupa gust
  • -1 lingura mustar sau dupa gust
  • -sare, dupa gust
  • -450 g smantana / iaurt cremos
  • Pentru carne
  • -500 g ceafa de porc / cotlet, fara os sau orice carne preferati - de porc sau vitel
  • -200 g maioneza pregatita in casa (se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata)
  • -2 cepe, taiate fideluta subtire
  • -1 ardei kapia rosu, taiat fideluta, optional
  • -1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
  • -400 g cascaval ras
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 piper negru
  • -paprika, optional
  • -cimbru, optional
  • -ulei

Mod de preparare

Pentru maioneza
Amestecati putin galbenusul intr-un bol, apoi turnati uleiul, putin cate putin, amestecand de fiecare data pana la incorporare, intr-un singur sens. Pe parcurs, adaugati sucul de lamaie, tot cate putin, omogenizand bine. La sfarsit inglobati mustarul, smantana si sarea.

Inainte de intrebuintare potriviti dupa gustul vostru (adaugati sare, suc de lamaie, mustar, dupa cum vreti sa fie maioneza de sarata, acra sau picanta).

Pentru carne
Taiati bucata de ceafa / cotlet de porc in felii, apoi portionati in bucati medii. Bateti bine carnea cu ciocanul de snitele. Daca folositi pulpa de porc, crestati pe margini fiecare felie de carne, la o distanta de cca 2 degete, de jur- imprejur pentru a impiedica feliile sa se incovoaie la copt si sa ramana drepte.

Puneti bucatile de carne, una langa alta, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Presarati-le cu sare, piper, paprika si cimbru (optional).

Repartizati uniform, peste carnea condimentata, intai maioneza, apoi amestecul format din ceapa, ardei kapia si ceapa verde.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 50 min, la temperatura de 200 grade. Cu 20 min inainte de a fi gata presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este calda.
Nota: Scoateti imediat bucatile de carne si nu le lasati sa se racesca in vas / tava, deoarece cascavalul se intareste si se prinde de peretii vasului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.