Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor

Postat pe: 25-11-2013
(0)

Ingrediente

Pentru maioneza
1 galbenus crud
1 galbenus fiert
250 ml ulei
sucul de la 1 lamaie sau dupa gust
1 lingura mustar sau dupa gust
sare, dupa gust
450 g smantana / iaurt cremos
Pentru carne
500 g ceafa de porc / cotlet, fara os sau orice carne preferati - de porc sau vitel
200 g maioneza pregatita in casa (se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata)
2 cepe, taiate fideluta subtire
1 ardei kapia rosu, taiat fideluta, optional
1 legatura de ceapa verde, taiata rondele
400 g cascaval ras
1/2 lingurita sare
1/2 piper negru
paprika, optional
cimbru, optional
ulei

Mod de preparare

Pentru maioneza
Amestecati putin galbenusul intr-un bol, apoi turnati uleiul, putin cate putin, amestecand de fiecare data pana la incorporare, intr-un singur sens. Pe parcurs, adaugati sucul de lamaie, tot cate putin, omogenizand bine. La sfarsit inglobati mustarul, smantana si sarea.

Inainte de intrebuintare potriviti dupa gustul vostru (adaugati sare, suc de lamaie, mustar, dupa cum vreti sa fie maioneza de sarata, acra sau picanta).

Pentru carne
Taiati bucata de ceafa / cotlet de porc in felii, apoi portionati in bucati medii. Bateti bine carnea cu ciocanul de snitele. Daca folositi pulpa de porc, crestati pe margini fiecare felie de carne, la o distanta de cca 2 degete, de jur- imprejur pentru a impiedica feliile sa se incovoaie la copt si sa ramana drepte.

Puneti bucatile de carne, una langa alta, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Presarati-le cu sare, piper, paprika si cimbru (optional).

Repartizati uniform, peste carnea condimentata, intai maioneza, apoi amestecul format din ceapa, ardei kapia si ceapa verde.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 50 min, la temperatura de 200 grade. Cu 20 min inainte de a fi gata presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este calda.
Nota: Scoateti imediat bucatile de carne si nu le lasati sa se racesca in vas / tava, deoarece cascavalul se intareste si se prinde de peretii vasului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ceafa de Porc Aromata, la Cuptor