Pentru maioneza
Amestecati putin galbenusul intr-un bol, apoi turnati uleiul, putin cate putin, amestecand de fiecare data pana la incorporare, intr-un singur sens. Pe parcurs, adaugati sucul de lamaie, tot cate putin, omogenizand bine. La sfarsit inglobati mustarul, smantana si sarea.
Inainte de intrebuintare potriviti dupa gustul vostru (adaugati sare, suc de lamaie, mustar, dupa cum vreti sa fie maioneza de sarata, acra sau picanta).
Pentru carne
Taiati bucata de ceafa / cotlet de porc in felii, apoi portionati in bucati medii. Bateti bine carnea cu ciocanul de snitele. Daca folositi pulpa de porc, crestati pe margini fiecare felie de carne, la o distanta de cca 2 degete, de jur- imprejur pentru a impiedica feliile sa se incovoaie la copt si sa ramana drepte.
Puneti bucatile de carne, una langa alta, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Presarati-le cu sare, piper, paprika si cimbru (optional).
Repartizati uniform, peste carnea condimentata, intai maioneza, apoi amestecul format din ceapa, ardei kapia si ceapa verde.
Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 50 min, la temperatura de 200 grade. Cu 20 min inainte de a fi gata presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Serviti cat este calda.
Nota: Scoateti imediat bucatile de carne si nu le lasati sa se racesca in vas / tava, deoarece cascavalul se intareste si se prinde de peretii vasului.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii