Vegan Winter Pudding Bombe

Complexitate
redusa
Vegan Winter Pudding Bombe

Ingrediente

  • 2 litri de inghetata vegana de vanilie si ciocolata
  • 2 kg cozonac vegan
  • 250 ml vin santo
  • 6 linguri de gem de zmeura
  • 50 g fistic crud
  • 150 g visine din compot
  • 80 g fructe glasate
  • 6 clementine decojite si taiate in felii
  • 400 g ciocolata neagra vegana

Mod de preparare

Scoatem inghetata din frigider, astfel sa se poata inmuia in timp ce preparam reteta.

Infasuram un bol budinca de 4 litri cu 3 straturi de folie de plastic.

Taiem cozonacul in felii groase de 2 cm. Aranjam feliile de cozonac intr-un singur strat in jurul bolului si le împingem in jos in cazul în care se suprapun.

Turnam o parte din vin peste cozonac si asteptam putin pana se absoarbe.

Adaugam un strat de inghetata si folosim o lingura pentru a uniformiza stratul. Presaram fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de Clementine pe partea de sus.

Adaugam din nou un strat de inghetata si presaram din nou fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de clementine.

Adaugam ultimul strat de inghetata si punem deasupra felii de cozonac pe care le stropim cu vinul santo. Acoperim vasul cu folie si il punem in congelator.

Inainte de servire, punem ciocolata la topit la bain marie. Desfacem puddingul din folie si il asezam pe un platou.

Turnam ciocolata topita peste pudding si optional ornam cu bucati de ciocolata sau coaja de clementine.

Este o reteta vegana delicioasa, foarte potrivita pentru o zi de sarbatoare. Eu am pregtit-o pentru masa de Revelion.

Va doresc Pofta Buna!
Pentru masa de Revelion am pregatit un desert delicios si foarte usor de facut dupa reteta lui Jamie Oliver: http: //www.Jamieoliver.Com/recipes/fruit-recipes/winter-pudding-bombe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Placinta sarata
Bucataras.RO

Placinta sarata

Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet...

Placinta sarata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola