Torturi de inghetata duo cu surprize dulci

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Torturi de inghetata duo cu surprize dulci

Ingrediente

  • Pentru înghețata de caise:
  • 150 de grame caise fără samburi
  • 200 ml lapte condensat îndulcit
  • 200 ml smantana pentru frișcă
  • 275 ml iaurt gras
  • Pentru înghețata de cireșe:
  • Esența de vanilie
  • 150 de grame cireșe fără samburi
  • 200 ml lapte condensat îndulcit
  • 200 ml smantana pentru frișcă
  • 275 ml iaurt gras
  • Esența de vanilie
  • Pentru surprizele dulci:
  • Rulouri de napolitana cu cremă de alune, 2 pachete
  • Biscuiți cu ciocolată, un pachet
  • Pentru topping:
  • Sos de caramel sărat

Mod de preparare

Aceste torturi de înghețată, rețetă proprie, le-am savurat în weekend-ul trecut cu familia mea și de bune ce erau... au dispărut ca prin farmec, așa că mi-am zis să împărtășesc rețeta cu voi !
Avem nevoie de o mașină de înghețată. Se poate pregăti și fără aceasta, dar se va consuma în 2, 3 ore, după ce îngheață.
Cu o zi înainte, punem în congelator recipientul in care vom prepara înghețata, conform instrucțiunilor.
A doua zi, tocam jumătate din caise, restul le pasam, la fel și ciresele.
Pentru înghețata de caise, batem smantana pentru frișcă, amestecam restul ingredientelor cu aceasta, apoi mixam compoziția rezultată în masina de înghețată cca. 30 de minute.
O așezăm în două forme de silicon potrivite, până la jumătatea acestora.
Punem peste înghețată rulouri de napolitana. Le păstrăm la congelator.
Continuăm cu a doua înghețată, după același procedeu.O asezam peste prima înghețată , iar la final o tapetam cu biscuiți cu ciocolată.
Se congeleaza totul pâna a doua zi, cand se lasă 30 de minute la temperatura camerei și se servesc cu topping de caramel sărat și muulte fruucte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Varza cu sorici si pastrama de porc afumata
Bucataras.RO

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata

Tare buna a fost varza asta, cu sorici proaspat de la tara.

Varza cu sorici si pastrama de porc afumata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola