Este un tort delicios cu ciocolata, mascarpone si gem de zmeura, ingredientele mele preferate.
Preparare blat:
Se topeste la foc mic intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati. Eu am preferat sa fac asta la microunde. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se mixeaza bine pana devine pufoasa compozitia. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga zaharul mixand bine si la urma se pune faina, cacaua si praful de copt cernute. Se omogenizeaza bine si se pune intr-o forma de 22 cm tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu 40 min, apoi se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.
Prepararea cremei:
Frisca se bate cu mixerul, adaugand si zaharul vanilat.
Separat se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, omogenizand bine.
Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un pos. Dupa ce s-a racit bine blatul se pune deasupra gemul de zmeura.
Si se orneaza dupa preferinta cu crema de mascarpone.
Este un deliciuuuuuu.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEi o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii