Tortul Indragostitilor

Complexitate
redusa
Tortul Indragostitilor

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g ciocolata cu lapte si amara
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 zahar vanilat
  • Separat:
  • cateva linguri gem de zmeura

Mod de preparare

Este un tort delicios cu ciocolata, mascarpone si gem de zmeura, ingredientele mele preferate.

Preparare blat:
Se topeste la foc mic intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati. Eu am preferat sa fac asta la microunde. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit se mixeaza bine pana devine pufoasa compozitia. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga zaharul mixand bine si la urma se pune faina, cacaua si praful de copt cernute. Se omogenizeaza bine si se pune intr-o forma de 22 cm tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu 40 min, apoi se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate si se lasa la racit.

Prepararea cremei:
Frisca se bate cu mixerul, adaugand si zaharul vanilat.

Separat se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, omogenizand bine.

Se amesteca cele doua compozitii si se pun intr-un pos. Dupa ce s-a racit bine blatul se pune deasupra gemul de zmeura.

Si se orneaza dupa preferinta cu crema de mascarpone.

Este un deliciuuuuuu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
Bucataras.RO

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Ei o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola