Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.
Se mixeaza frisca intr-un castron.
Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.
20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.
Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.
Sper sa va placa varianta mea de Tort Tiramisu reţetă originală.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorNe place tare mult aceasta mancare, este usor de preparat si pe gustul oricui.
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaligaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii