Tort Simfonia Fructelor

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Tort Simfonia Fructelor

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 linguri de mac
  • 2 linguri fulgi de ciocolată
  • 200 de grame unt topit
  • 225 de grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 ouă mari
  • 225 de grame zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • sirop din compot aromatizat
  • gem de caise
  • Pentru cremă și umplutura:
  • 600 de ml frișcă lichida
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 3 linguri de extract de vanilie
  • 3 piersici
  • 4 nectarine
  • 4 caise
  • 150 de ml vin roșu dulce
  • 4 linguri de miere
  • 100 de grame unt tăiat cuburi
  • Fructe proaspete pentru ornat

Mod de preparare

Am denumit acest tort astfel dintr-un motiv lesne de înțeles...ofera un adevărat concert fructat cu arome de vară...
M-am gândit să îl asociez cu fructe coapte pentru a-i conferi un gust special, original, și o mai mare rezistență în timp ( vorba vine...a dispărut în vreo două zile😄).
Pentru blat, pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20 de cm.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecăm făina cu praf de copt.
Separat, mixam ouăle cu zahărul până ce compoziția se deschide la culoare si capătă un aspect cremos.
Se adaugă untul topit ușor răcit, extractul de vanilie. Se mixeaza din nou.
Macul și fulgii de ciocolată, se amestecă în cantitatea de făină, apoi se adaugă treptat în compoziția lichida.
Aluatul rezultat se dă la cuptor, unde se coace cca. 45 de minute.
Se lasă la răcit și se împarte în trei, se insiropeaza, se ung primele două blaturi cu gem, apoi se orneaza cu frișca bătută cu zahărul pudră și extract de vanilie( câte 200 de ml frișcă).
Peste frișcă se așază frumos fructele feliate, amestecate cu vinul, mierea și untul, apoi coapte în prealabil cca. 30 de minute la 180 de grade Celsius.
Fructele trebuie să fie racite și se așază peste frișcă împreună cu o lingura din siropul format .
Tortul se orneaza cu restul de frișcă și fructe coapte, plus alte fructe proaspete și se servește cu sosul rămas de la fructe , usor încălzit sau cu înghețată de orice fel...
E un tort delicios, fructat, de vară...
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie