Tort Racoritor de Budinca

Complexitate
medie
Tort Racoritor de Budinca

Ingrediente

  • Blat:
  • 9 oua
  • 3 plicuri budinca de zmeura
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • un varf de cutit sare
  • Crema:
  • 3 plicuri budinca de lamaie
  • 2 lamai (din cele doua se foloseste interiorul uneia si coaja de la ambele
  • interiorul celeilalte se foloseste la siropul de insiropat)
  • 2 portocale
  • 900 ml lapte
  • 9 linguri zahar pudra
  • 200 g unt
  • Sirop pentru insiropat:
  • 700ml apa
  • Interiorul lamaii folosite la crema
  • 3 linguri zahar
  • Aceasta se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia

Mod de preparare

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pudra si se amesteca in continuare pana compozitia este legata bine. Urmatorul pas este adaugarea galbenusurilor, budincii, fainii si a prafului de copt (aceste ingrediente se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos). Compozitia obtinuta se pune intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma cu diametrul de 30cm), si se da la cuptor pentru aproximativ 50 minute, foc potrivit.

Pentru a vedea daca este gata se face testul scobitoarei, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie in 3 straturi egale.

Crema:
800 ml lapte se pun la fiert cu zaharul si coaja rasa de la cele doua lamai. Restul 100 se amesteca cu praful de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata in lapte. Cand aceasta este gata se adauga untul, amestecand pana se topeste, si cele doua portocale impreuna cu o lamaie taiate cubulete. Aceasta se lasa la racit.

Sirop:
Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul si interiorul lamaii ramase de la crema (lamaia se pune taiata felii). Acestea se fierb 5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Cand este gata siropul se lasa la racit.

Dupa ce am taiat tortul in trei, un strat se aseaza pe un platou rotund si se insiropeaza, dupa care se pune jumatate din crema. Urmeaza stratul doi, care se insiropeaza si el la randul lui si restul de crema. In final se pune cel de al treilea strat (tot insiropat).
Tortul se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinta fiecaruia (eu am ornat cu forme de gelatina).
Acesta se da la rece pt aproximativ 2 ore (dar indicat pt servire trebuie sa stea aproximatv o zi).
Este un tort racoritor, dulce-acrisor.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Bucataras.RO

Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Desert madlene cu lamaie si coacaze
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola