Tort `Mocca`

Complexitate
redusa
Tort `Mocca`

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de faina
  • 250 ml apa minerala
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom dupa gust
  • Crema
  • 1 budinca instant de ciocolata (165 gr)
  • 1/2 plic (sau o foaie) de gelatina
  • un pumn bun de nuca prajita si feliata grosolan
  • 1/2 lingurita de cafea ness
  • zahar dupa gust (eu am pus circa 70 gr)
  • Sirop
  • 75 ml apa
  • 3-4 linguri de zahar
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • esenta de rom dupa dorinta

Mod de preparare

Se cantaresc ingredientele pentru blat, se amesteca apa minerala cu zaharul si coaja de lamaie/portocala, se adauga nuca macinata, se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca.

Se pregateste o forma de tort, se unge si se faineaza sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia (are consisenta unul aluat de chec) in tava si se introduce la cuptorul preancalzit la temperatra medie. Este gata cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului, o scoatem afara curata.

Trecem la prepararea cremei. Pregatim cafeaua ness, adaugam gelatina care a fost inmuiata in apa rece si lasam la racit, apoi se amesteca cu praful de budinca si batem cu mixerul pana se ingroasa. Se pune la frigider. Intre timp se prajeste nuca si se feliaza grosolan. In crema care deja incepe sa se intareasca se adauga nucile prajite.

Se pregateste siropul din apa, zahar si coaja de lamaie/portocala. Cand a dat un clocot se ia de pe foc si se lasa la racorit dupa care se adauga romul. Blatul se taie in doua, se insiropeaza. Avem grija ca la insiropat (cu pensula) sa adaugam pe blat si cojile de lamaie/portocala.

Tava in care am copt tortul se tapeteaza cu folie alimentara si se pune prima foaie in ea. Se pune crema dupa care se adauga a doua foaie care a fost in prealabil insiropata. Se lasa la frigider pana la inchegarea cremei dupa care se scoate din tava pe un platou (prin rasturnare).
Se decoreaza dupa dorinta
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Tortulet cu doua creme
Bucataras.RO

Tortulet cu doua creme

Tortul la mine e ca si placinta cu mere se face pe repede inainte.......Mami nu faci si tu un tort cum imi place mie ,cu blat...

Tortulet cu doua creme
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola