Tort Mascota

Complexitate
redusa
Tort Mascota

Ingrediente

  • Blat:
  • -80 g unt
  • -100 g ciocolata, rupta in bucatele
  • -80 g zahar
  • -2 oua
  • -rom / esenta de rom
  • -2-3 linguri cu faina
  • Crema mascota:
  • -8 oua
  • -12 linguri zahar
  • -2 linguri zahar vanilat
  • -300 g unt, moale
  • -100 g cacao, cernuta
  • -100 g nuca, prajita si tocata grosier
  • -150 g visine din visinata / visine din dulceata / din compot, scurse bine
  • -100 g stafide inmuiate in rom / coaja de portocala zaharisita
  • Decor:
  • ciocolata (pentru glazura)
  • nuca de cocos
  • frisca (opyional)

Mod de preparare

Blat:
Topiti pe baie de aburi untul impreuna cu ciocolata.
Adaugati zaharul si lasati la bain-marie pana ce zaharul este topit, amestecand mereu.
Luati vasul de pe aburi si lasati compozitia sa se raceasca bine.

Adaugati pe rand cate 1 galbenus si amestecati energic, dupa fiecare, pana la inglobare, apoi puneti cateva picaturi de rom / esenta de rom.
Inglobati faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma (prin rasturnare, cu o spatula).

Turnati in tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 170 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati la racit.

Crema mascota:
Bateti pe baie de aburi ouale, zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa si are consistenta unei creme.

Dati deoparte si apoi la rece, punand deasupra o folie alimentara care sa impiedice formarea crustei la suprafata cremei.

Intre timp, spumati bine untul prin mixare, apoi amestecati cu cacao cernuta.
Inglobati pe rand cate 1 lingura din crema de oua racita, omogenizati bine si continuati procedeul pana la epuizarea cremei.

Adaugati apoi nuca tocata grosier si la sfarsit visinele si stafidele (scurse bine).
Turnati intr-o tava de tort cu pereti detasabili (diametrul 28 cm) tapetata cu folie de plastic, a carei margini sa depaseasca cu mult lateralele tavii si nivelati.

Asezati deasupra blatul racit si inveliti totul in folia de plastic.
Dati la frigider pana a doua zi.
Rasturnati pe un platou si indepartati folia.

Puteti servi simplu sau imbracand tortul in glazura de ciocolata ori ornat cu fulgi de cocos / frisca si / sau diverse figurine din zahar / ciocolata etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola