Tort Iepuras

Complexitate
redusa
Tort Iepuras

Ingrediente

  • Ptr 2 blaturi :
  • 20 oua
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 l frisca Megle (sau hulala)
  • 700 g ciocolata menaj
  • Fondant Marshmallow:
  • 450 g marshmallow colorat
  • 2 linguri apa
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 900 g zahar pudra
  • rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
  • amidon alimentar pentru intins
  • Alte ingrediente :
  • 1 fiola esenta de rom
  • 4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:
Coacem 2 blaturi de piscot din cate 10 oua fiecare intr-o forma rotunda (cu diametrul de 26 cm). Fiecare blat dupa racire il taiem in doua. Unul din blaturi il lasam rotund pe celalat il decupam ca in imaginea de mai jos, obtinand astfel urechile si fundita iepurasului.

Crema:
Punem 700 ml frisca la foc si in el adaugam cele 700 g ciocolata de menaj si lasam pe foc pana se topeste ciocolata lasand sa dea intr-un clocot. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit cel putin 12 ore.

Cand e racita crema are consistenta unei smantani mai groase. Bagam mixerul in crema si il mixam la viteza mare. Restul de 300 ml frisca il batem si apoi il adaugam treptat la crema pe care o mixam in continuare. Din crema luam separat 6 linguri pe care il vom folosi la ornat.

Punem 5 linguri de zahar la caramelizat apoi adaugam circa 500 ml apa peste si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Adaugam 1 fiola de esenta de rom cand e rece siropul. Cu acest sirop vom insiropa blaturile de piscot.

Dupa cum am spus blaturile le taiem in doua. Asezam o parte pe tava unde urmeaza sa fie ansamblat tortul si il insiropam bine. Peste punem un rand de crema, apoi acoperim cu blatul care vine din nou insiropat. La fel procedam cu urechile si fundita.

Dam pe exterior bucatile de piscot umplute cu un strat de crema subtire si ne apucam sa preparam fondatul din marshmallow cu care vom acoperi bucatile de tort.

Preparare Fondant:
Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows, adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul (eu am pus de patru ori cate 30 secunde, dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste).

Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 g zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul (este foarte lipicios).

Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon. Puteti colora dupa plac fundita, ochii etc. prin adaugare de coloranti.

Cu acest fondant am imbracat bucatile umplute cu crema, apoi le-am asezat pe o tava si tot din fondant am realizat ochii si mustatile iepurasului.

PS: Tortuletul se poate coace si din 8 oua si se poate orna si cu crema pe exterior nu numai cu fondant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola