Se bat albusurile spuma tare intr-un castron. In alt castron mai mare se pun galbenusurile care se bat bine cu apa fierbinte pana isi tripleaza volumul, se adauga zaharul si se continua a bate pana se topeste zaharul, la urama se adauga faina, cacao si praful de copt amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun albusurile amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faine forma si se coace la 180 grade pt 30 min. Se lasa la racit.
Cand e rece se taie in trei parti. Se insiropeaza cu siropul visinelor in care se pune un pic de cherry eu am pus visinata si un pic de apa, se pun visinele si frisca batuta, procedam la fel si pt urmatorul strat, partea de deasupra se insiropeaza si ea bine si se imbraca tot tortul in frisca, ciocolata se taie marunt si se orneaza tortul dupa imaginatie.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii