Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tort Floarea Soarelui cu crema de gris - de post

Ingrediente

  • Blat (2 foi):
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema de gris:
  • 1 litru de apa
  • 8-10 linguri de zahar(adaugati dupa gust)
  • 200 gr gris
  • 150 gr margarina
  • 5 linguri fulgi nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • In plus:
  • 1 compot de piersici jumatati
  • 2 linguri nuca maruntita
  • 3 linguri gem de piersici
  • cateva linguri fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu crema:
Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca.
Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.
Lasam crema deoparte, iar cand s-a racit complet adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Blat:
Intr-un bol, amestecam apa, zaharul, uleiul si esenta de rom. Separat, in alt bol, amestecam faina cu cacaua si praful de copt, apoi turnam treptat aceasta compozitie peste compozitia lichida.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 22 cm) si turnam 1/2 din compozitie. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox 12-15 minute, dar aici depinde si de cuptor. O verificati dupa 12-15 minute, iar daca nu este facuta, o mai lasati cateva minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
La fel procedam si cu al 2-lea blat. Mie mi-au iesit destul de groase blaturile, asa ca daca vreti 3 blaturi si aveti tava la fel (de 22 cm diametru), puteti imparti compozitia in 3 parti egale. Va ajunge cu siguranta si crema pentru 3 blaturi, la mine a mai ramas putin.
Lasam blaturile la racit.
Asamblare:
Pe un platou punem primul blat pe care il insiropam cu compot de piersici (se poate insiropa si cu sirop obtinut din apa+zahar+esenta de rom), adaugam un strat generos de crema, iar apoi acoperim cu al 2-lea blat pe care il insiropam cu compot.
Imbracam tortul cu un strat subtire de crema si fulgi de cocos.
Ornam cu piersicile taiate felii, iar in centru punem gemul amestecat inainte cu nuca maruntita.
Il pastram la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Supa cu tortellini si fasole verde
Bucataras.RO

Supa cu tortellini si fasole verde

 O supa ce te scoate din incurcatura cand doresti sa prepari ceva fara prea mari dureri de cap. Ador tortellini, atat in...

Supa cu tortellini si fasole verde
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola