Se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile frecate cu un pic de sare si faina. Se coace intr-o forma de tort de 28 cm, cand sa racit se taie in doua, de obicei il prepar o zi inainte.. Se pune compotul la scurs, jumatate din sucul lasat de fructe si ia intr-un castron si se pune gelatina la inmuiat, intre timp se bate frisca tare.
Dupa care intr-o cratita se pun ouale cu zaharul se bat bine pe baie de aburi pana devin ca o smantana si creste in volum (eu il fac direct pe foc la flacara mica mestecand continuu iese si asa daca nu vrem sa facem pe baie de aburi).
cand e gata se ia de pe foc si se adauga gelatina si se mesteca repede sa se incorporeze bine, se lasa la racit cand e un pic calduta se adauga peste frisca impreuna cu fructele, vanilia si coaja rasa se mesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele.
Separat se tapeteaza forma de tort cu folie alimentara transparenta se pune jumatate din blat dupa care se rastoarna crama si cealalta jumatate de blat se inchide bine cu folia si se da la fricider pana a doua zii. Se orneaza cu frisca sau cum iti place.
Ps se poate umple numai cu stafide inmuiate in rom, sau bucati de ciocolata dupa preferinta. Eu de obicei dublez cantitatile si ies doua torturi destul de mari daca nu vrei sa faci blat poti sa pui piscoturi stropie cu un pic de suc in postul blatului.
Daca folositi gelatina in foi acestea doar se inmoaie si nu absoarbe lichidul, in schimb gelatina granulata il absoarbe daca e nevoie se mai adauga lichid.
Imi pare rau ca in poza nu se vede bine
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!
Desert clatite americane cu fulgi de ciocolataEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii