Ingrediente
● 10 galbenusuri |
● 2 pahare zahar |
● 2 pahare lapte caldut |
● 5 plicuri gelatina (un plic 10 g) |
● 400 g piscoturi |
● 1 kg frisca |
● 1 kg kiwi |
● 2 cutii compot de ananas (unul bucati si unul rondele) |
● 2 portocale |
● 1 plic zahar vanilat |
● 2 esente de vanilie |
● siropul de la compotul de ananas sau lapte pentru insiroparea piscoturilor |
● se pot folosi fructe dupa preferinte in locul celor prezentate mai sus |
Mod de preparare
Gelatina se dizolva in putina apa rece, dupa care se toarna peste laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja rasa de la cele doua portocale, zaharul vanilat, esenta de vanilie si in final cu gelatina dizolvata in lapte. Aceasta compozitie se pune sa fiarba la foc mic amestecand continuu, pana devine de consistenta unei budinci, dupa care se lasa la racit.
Intre timp aranjem o cratita cu fructe (in functie de decorul dorit, deoarece fundul cratitei va fi fata tortului), dupa ce am umezit-o cu apa rece. Fructele ramase se toaca cubulete.
Urmatorul pas este sa amestecam frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece. In cratita se pune un strat din aceasta compozitie, peste care fructe, piscoturi care se insiropeaza in siropul compotului de ananas sau in lapte, iar compozitia de crema, fructe si in final piscoturi. Din compozitia mentionata a mai rezultat un tort mai mic.
Tortul se lasa la rece aproximativ o zi, a doua zi se misca cratita putin si se intoarce invers pe un platou, daca tortul nu cade se incalzeste cratita putin pe flacara aragazului si se reintoarce platoul.
Este un tort racoritor si nu este deloc gretos.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat cu Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp aranjem o cratita cu fructe (in functie de decorul dorit, deoarece fundul cratitei va fi fata tortului), dupa ce am umezit-o cu apa rece. Fructele ramase se toaca cubulete.
Urmatorul pas este sa amestecam frisca pana se intareste si se amesteca cu compozitia lasata la rece. In cratita se pune un strat din aceasta compozitie, peste care fructe, piscoturi care se insiropeaza in siropul compotului de ananas sau in lapte, iar compozitia de crema, fructe si in final piscoturi. Din compozitia mentionata a mai rezultat un tort mai mic.
Tortul se lasa la rece aproximativ o zi, a doua zi se misca cratita putin si se intoarce invers pe un platou, daca tortul nu cade se incalzeste cratita putin pe flacara aragazului si se reintoarce platoul.
Este un tort racoritor si nu este deloc gretos.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Diplomat cu Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin