Tort de Ciocolata cu Branza

Complexitate
redusa
Tort de Ciocolata cu Branza

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 grame unt
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 20 grame cacao
  • 200 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 6 foi gelatina sau 10 grame gelatina
  • 200 grame zahar
  • 1/2 borcan gem de zmeura sau visine
  • Ornat:
  • 100 grame crema de branza
  • 90 grame ciocolata alba
  • 200 smantana pt frisca
  • 50 grame zahar pudra

Mod de preparare

Un tort bun si usor de facut, dar cel mai important pe gustul copiilor:)

Pentru blat, topim ciocolata cu untul apoi cu ajutorul unui tel, incorporam ouale si zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si sarea. Coacem la 180 de grade 35-40 minute intr-o forma de copt cu inel detasabil de 24 sau 26 cm. Il lasam la racit, apoi il taiem in doua, astfel incat sa rezulte 2 foi de blat.

Branza de vaci o faramitam cu o furculita, apoi adaugam zaharul si frecam bine. In functie de cat e de moale mai adaugam 30 – 50 ml lapte si apoi mixam bine cu mixerul vertical pana rezulta o pasta fina. Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi restul de lapte il incalzim bine si adaugam gelatina, amestecand pana se topeste. Dupa care turnam laptele cu gelatina in branza si amestecam bine.

o foaie de blat, o asezam pe fundul formei de copt, o ungem cu jumatate cantitatea de gem, apoi turnam amestecul de branza. Punem a doua foaie de blat si repetam operatiunea. Il punem la frigider pentru 2 ore.

Intre timp batem frisca, punem zaharul, incorporam crema de branza si ciocolata topita. o punem la rece.

Dupa doua ore putem sa ornam tortul. Cu ajutorul unei spatule, imbracam in crema marginile tortului, iar deasupra se orneaza cu ajutorul unui pos.

Eu, pe laterale, am ornat cu picuri de ciocolata dar puteti folosi orice forme sau culori, iar deasupra am razuit putina ciocolata.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert rulada rebela razvratita RRR
Bucataras.RO

Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa...

Desert rulada rebela razvratita RRR
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola