Tort de biscuiti (de post)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti (de post)

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti:
  • 1 kg biscuiti de post
  • 200 g ciocolata de post
  • 150 g zahar
  • un pachet margarina(250 g)
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de soia sau apa
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 300 ml frisca vegetala
  • 100 ml lapte de soia sau apa
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata de post
  • 50 g Margarina
  • 50 ml frisca vegetala

Mod de preparare

Blat:
Biscuitii ii rupem in bucati mici.
Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic.
Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta o turnam peste ciocolata topita si dam 2-3 clocote. Omogenizam si o luam de pe foc. Cand s-a racorit adaugam esenta de rom. Sosul astfel obtinut il punem peste biscuiti si amestecam bine. Mai lasam cateva minute pana compozitia se imbiba. Asezam biscuitii intr-o forma rotunda in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Nivelam, strangem folia si apasam bine .Lasam la rece 2-3 ore dupa care rasturnam pe un platou.
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. mixam pana crema se intareste. Punem crema peste blatul de biscuiti, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca, margarina si ciocolata rupta bucatele.O lasam la foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam.Cand se raceste o turnam peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie