Tort cu crema suhaida

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema suhaida

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta lamaie si colorant
  • Crema suhaida:
  • -250 g zahar-3 oua
  • -3 linguri lapte
  • - 1 lingurita faina
  • -4 linguri varf cacao-250 g unt
  • -esenta rom
  • Sirop pentru insiropat blatul:
  • -apa+rom+zahar

Mod de preparare

Cum procedam pentru blat:
- batem albusurile foarte bine, apoi adaugam zaharul,urmeaza galbenusurile,esenta de lamaie si colorantul galben(sunt ambele intr-o sticluta) iar la sfarsit faina cu praful de copt amestecat

Pentru crema procedam asa:
-mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute,punem laptele,faina si cacaoa. Apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu sau ce aveti voi dar sa nu se prinda crema de fundul oalei. Punem pe foc si cu lingura de lemn amestecam repede. Ea trebuie sa se ingroase bine de tot. O dam la racit.

-untul trebuie sa fie la temp. camerei(deci il scotem primul afar din firigider cand ne pregatim sa facem tortul)

-frecam untul(eu am pus margarina rama) cu mixerul putin de tot dupa care treptat lingura cu lingura adaugam in unt si mixam.

Va iesi o crema tare gustoasa si normal ca nu e gretoasa. La sf. punem cateva picaturi de rom.

Ornam tortul cu frisca si din crema ramasa am facut trandafiri cu varful special wilton si cornetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la...

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola