Tort cu Crema de Mascarpone

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu Crema de Mascarpone

Ingrediente

  • Blat :
  • - 4 linguri cacao amara
  • - 180 ml apa clocotita
  • - 6 oua
  • - 300 g zahar
  • - 120 ml ulei de porumb sau floarea soarelui
  • - 280 g faina
  • - 1 praf de copt
  • Crema:
  • - 600 g mascarpone
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 1 zahar vanilat
  • - 150 g zahar pudra
  • Decor dupa preferinta

Mod de preparare

Este un tort minunat preferatul nostru si se poate decora dupa placere: wink:
Ornament capsuni dupa placere, ciocolata alba si neagra dupa placere
Preparare blat:
Se amesteca cacaoa cu apa clocotita sa nu aibe cocoloase si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu 150 g zahar si se dau deoparte.
Galbenusurile se bat cu un pic de sare si 150 g zahar pana devin spumoase si se topeste zaharul dupa care se adauga uleiul ca la maioneza, compozitia de cacao care intre timp sa racit si faina amestecata cu praful de copt batand bine cu mixerul sa nu fie cocoloase.
La urma se adauga albusurile spuma amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza complet.
Se pune in forma se 28 cm unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la 180 g pentru 40 min. Cel mai sigur testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit complet si se taie in trei parti.
Preparare crema:
Se bate bine frisca si se da deoparte.
Mascarponele se bate cu zaharul pudra pana devine cremaos cu mixerul.
Dupa care se adauga zaharul vanilat si frisca batuta.
Daca va place un blat foarte insiropat se poate face un sirop din apa si zahar dar dupa parerea mea acest blat nu are nevoie de sirop pentru ca e umed si super pufos.
Se umple tortul cu crema avand grija sa pastram un pic de crema pentru imbracat tortul.
Cand este gata se da la rece.
Se decororeaza.
Capsunile se dau prin ciocolata topita si se pun pe hartie de copt sa se intareasca ciocolata.
Cand s-a intarit se topeste si ciocolata alba si se pot orna capsunile dupa placere.
Eu am pus ciocolata topita in posh si am ornat tortul lasand sa cada ciocolata intai cu cioclìolata neagara si dupa cu alba.
Am pus capsunile deasupra daca va plac se pot pune si de jur imprejur.
Eu am pus cakepops facuti din pandispan sfaramat amestecat cu crema de mascarpone si dati prin ciocolata.
Este un tort minunat de vazut si gustat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni

N-am introducere, ca nu am si gata.....

Desert prajitura cu capsuni
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola