Tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Portii
14
Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si jeleu de fructe

Ingrediente

  • 1 fiola esenta de lamaie
  • Pentru blat (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
  • 200 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar
  • 75 g unt
  • 65 g cacao
  • 5 oua
  • 120 ml lapte batut
  • 140 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 400 g brânza dulce de vaci bine scursa
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 200 ml iaurt gras
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 15 gr gelatina granule
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie mai mica
  • Pentru jeleu
  • 300 g amestec de mure ,capsuni,zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 1 lungura amidon alimentar
  • Pentru decor
  • 250 ml frisca
  • ornamente
  • nuca de cocos
  • 1 kiwi

Mod de preparare

Blatul
Rupem ciocolata bucati si punem pe baia de aburi impreuna cu untul.
Lasam sa se topeasca, dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem ouale cu un praf de sare (folosind telul)si apoi incorporam zaharul in ploaie .
Adaugam, rand pe rand, esenta de lamaie, apoi laptele batut si mai apoi, ciocolata racita.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao si dupa ce le cernem le incorporam in amestecul de ciocolata.
Captusim o tava rotunda cu hartie de copt, turnam amestecul pentru blat si dam la cuptorul preincalzit in prealabil. 
Coacem la 190 grade C, timp de 50-60 min. (facem testul scobitorii).
Compozitia va fi destul de lichida pâna aproape spre final.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit; eu l-am facut astazi si maine l-am taiat.


Crema
Punem gelatina la hidratat in putina apa rece. Mixam frisca si o dam la rece, la frigider.
Amestecam branza cu zaharul (adaugat in ploaie) si cu smantana si mixam, obtinand la final, o pasta fina.
Incorporam esenta de lamaie si coaja de lamaie. Incalzim un pic (cateva secunde) iaurtul (la microunde). Topim gelatina la microunde. Incorporam gelatina in iaurt.
Lasam sa se racoreasca acest amestec si apoi il turnam peste crema de branza. Scoatem frisca din frigider si o incorporam si pe ea in crema de branza.
Dam la frigider si lasam pana ce crema se intareste.


Jeleul
Punem intr-o cratita fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam pana cand isi lasa sirop. Adaugam amidonul si amestecam pana cand se ingroasa.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Asamblare
Taiem blatul in trei bucati. Ochiometric, impartim si crema in trei. Tot ochiometric impartim si jeleul in doua.
Fiind un blat umed, acesta nu mai trebuie insiropat. 
Asezam primul blat pe un platou rotund si adaugam jumatate din cantitatea de jeleu, iar apoi o parte din crema.
Acoperim cu urmatorul blat, peste care asezam cealalta jumatate de jeleu si a doua parte din crema. Urmeaza ultimul blat peste care asezam ultima portie de crema.
Imbracam tortul in frisca si decoram dupa placul fiecaruia. Delicios de bun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola