Tort cu ciocolata si fructe

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Tort cu ciocolata si fructe

Ingrediente

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Blat cacao:
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Blat vanilie:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 jumatate de lingurita cu esenta de vanilie
  • Crema ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata neagra
  • Crema ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema de fructe:
  • 400 g fructe congelate mix (eu am folosit mix de zmeura, capsuni si visine)
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 4 linguri de apa

Mod de preparare

Blat cacao:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.
Blat vanilie:
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, iar apoi adaugam esenta de vanilie. Cernem faina o singura data. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.
Crema neagra:
Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone.
Crema alba:
Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone.
Crema de fructe:
Punem fructele impreuna cu zaharul in blender. Le mixam pana se transforma intr-o pasta.Le punem intr-o craticioara mica. Le lasam 5 minute la foc mic. Desfacem amidonul cu cele 4 linguri de apa si il adaugam peste pasta de visine. Amestecam de cateva ori si luam craticioara de pe foc.
Asamblare:
Taiem blatul de cacao in 2 sectiuni. Asa procedam si cu cel de vanilie. Obtinem in total 4 sectiuni.
Prima sectiune a blatului de cacao o decupam in 3 cercuri de marimi diferite. Asa procedam si cu blatul de vanilie. Schimbam fasiile. Punem o fasie neagra in locul celei cu vanilie si invers. Asa procedam si cu celalalte 2 sectiuni. Daca nu v-ati prins cum trebuie executat acest blat Intrati pe youtube si uitati-va la clipuri in care va explica pas cu pas cum se face acest blat sah.
Punem prima sectiune de blat in inelul tavii de 19 cm in care am copt blatul. Insiropam prima sectiune cu marginea blatului de vanilie cu apa+zahar. Pastram 3-4 linguri de crema neagra si apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Adaugam a doua sectiunea cu marginea blatului de cacao. Insiropam. Pastram 4 linguri de crema alba iar apoi punem toata crema ramasa. Nivelam bine. Pastram 4 linguri de crema de zmeura.Peste crema alba pe care am nivelat-o adaugam crema de zmeura. Adaugam sectiunea a treia cu marginea blatului de vanilie. Adaugam cele 3 linguri de crema de ciocolata neagra. Nivelam. Amestecam cele 4 linguri de crema de ciocolata alba cu cele 4 linguri de crema de fructe. Adaugam amestecul obtinut peste crema de ciocolata neagra. Insiropam ultima sectiune si o punem deasupra amestecului de ciocolata alba+crema de zmeura. Am acoperit tortul cu folie de prospetime si l-am lasat peste noapte in frigider. L-am imbracat in crema de unt (300 g unt + 120 g zahar pudra). L-am decorat cu inimioare de zahar, perle si deasupra am ras ciocolata alba si macarons.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie