Tort Cu Branza De Vaci La Rece

Complexitate
redusa
Tort Cu Branza De Vaci La Rece

Ingrediente

  • 800 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar praf
  • 100 gr rama (unt )
  • 300 gr biscuiti
  • 1 pachet praf de gelatina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 5 linguri zeama de compot de fructe
  • 3-4 kiwi
  • 2 portocale
  • frisca
  • 1 plic glazura cu gust de caramel
  • frisca

Mod de preparare

Branza se freaca 200 gr zahar praf si 100 gr rama. Gelatina se inmoaie in 500 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza 250 ml de gelatina racita si se amesteca bine.

Intr-o cana se amesteca 1 lingura de zeama de lamaie si 5 linguri de zeama de fructe si cu acest sirop se stropesc biscuitii.
Portocalele se desfac, kiwi se taie felii. Intr-o forma rotunda tapetata cu folie de aluminiu punem un rand de biscuiti pe care se pune un strat de branza apoi iar biscuiti, iar branza si deasupra punem fructele. Peste fructe punem din nou un strat de branza si acoperim cu biscuiti. Dam totul la rece ptr. 2 ore ( eu am lasat la rece de pe o zi pe alta ).

Dupa cele 2 ore de stat la rece scoatem tortul din forma pe o farfurie si il ornam cu glazura de caramel (in cazul meu ) sau cu frisca. Se da la rece cat sa se intareasca glazura si se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosi umplute
3
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
5
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Parteneri
Muffins cu ciocolata
Bucataras.RO

Muffins cu ciocolata

V-am adus muffins ciocolatosi, dar nu cred ca vreti :D

Muffins cu ciocolata
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute