Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Complexitate
redusa
Tort cu Blat si Creme de Ciocolata

Ingrediente

  • Blat de ciocolata:
  • -4 albusuri
  • -20 g cacao
  • -100 g zahar praf (60+40)
  • -60 g migdale pudra sau nuca macinata
  • -1 varf sare
  • Mousse de ciocolata alba:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -250 g ciocolata alba, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -300 ml frisca neindulcita
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -160 g ciocolata cu lapte, rasa
  • -1 1/2 foaie gelatina
  • -100 g frisca batuta
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • -125 ml smantana lichida dulce pentru frisca
  • -200 g ciocolata amaruie, rasa
  • -1 foaie gelatina
  • -110 g frisca batuta

Mod de preparare

Blat de ciocolata:
Intr-un bol, amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.

Separat, bateti albusele spuma tare, cu un varf de sare si 40 g zahar pudra. Adaugati intai 1/3 din cantitatea de albusuri la amestecul cu migdale, omogenizati usor, apoi restul de albusuri, amestecand cu grija de jos in sus, sa nu se lase compozitia.

Turnati intr-o forma rotunda de tort, cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul bine incins la 200 grade, pentru circa 15 min sau pana ce este copt si trece testul cu scobitoarea. Lasati la racit, in forma.

Pentru mousse de ciocolata:
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Bateti bine frisca.

Incalziti la bain-marie ciocolata rasa cu smantana lichida dulce, amestecand continuu, pana se topeste in intregime ciocolata, apoi dati deoparte si lasati sa se racoresca putin.

Stoarceti foaia de gelatina inmuiata, adaugati-o in compozitia cu ciocolata doar calduta, omogenizati bine, apoi inglobati frisca batuta.

Procedati identic pentru fiecare fel de mousse de ciocolata.

Asamblare:
Puneti o folie de plastic in tava cu pereti detasabili, imbracand fundul si peretii formei, apoi asezati blatul racit. Turnati peste el mousse-ul de ciocolata alba si dati la frigider pana se intareste (cel mai putin 1 ora).

Puneti mousse-ul de ciocolata cu lapte, dati la frigider pana se intareste, apoi pe cel de ciocolata amaruie. Lasati la frigider cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Indepartati folia. Decorati dupa plac si inspiratie.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola