Tort cu 5 Creme si Blat Dungat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu 5 Creme si Blat Dungat

Ingrediente

  • blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • crema 1 :
  • 1 plic budinca vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml cafea preparata
  • concentrat
  • crema 2:
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml cafea + 3 linguri
  • jumatate plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • crema 3:
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 50 ml visinata
  • 150 g visine din visinata
  • crema 4:
  • 200 ml frisca naturala
  • 50 ml visinata
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • un plic de gelatina
  • crema 5 :
  • 100 g zahar
  • 150 g dulceata de visine
  • 1 plic gelatina
  • 300 g smantana
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa. Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina

Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu 1, 5 lingura cacao cenuta.
Cu ajutorul unor pungi taiate la capat (doua) se fac dugi oblice intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 175 de grade pentru 30 minute.

O forma de tort cu folie alimentara se tapeteaza cu blatul taiat intr-un cerc pentru fundul formei si fasii dreptunghiulare pe margini. Se face un cilindru din folie de aluminiu care se pune direct pe fundul formei, peste blat in care se va pune crema 1.

Crema 1:
se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic, inlocuind laptele cu cafeaua.
Dupa ce se toarna in cilindrul de aluminiu, se lasa 15 minute la congelator pana se intareste crema 1.

Crema 2:
Pe bain-marie se freaca 3 galbenusuri, 4 linguri zahar si 3 linguri cafea concentrata. Se lasa la racit
Se amesteca cu jumatate de pliculet de gelatina inmuiata in 50 ml cafea.
Frisca se bate si se amesteca cu cealalta compozitie.

Se taie cilindrul de aluminiu si peste se toarna amestecul crema 2 si se lasa la congelator 15 minute.

crema 3:
Se inmoaie gelatina in cafea, se dizolva putin pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor.

Dupa aceea se toarna peste crema 2 si se lasa iar la inchegat la congelator (15 minute)

crema 4:
Gelatina se inmoaie in apa, se dizolva se amesteca cu zaharul, visinata si frisca batuta dupa care se pune peste crema 3. Se lasa alte 15 minute la congelator.

crema 5:
Zaharul se caramelizeaza si se dizlova in putina apa si gem. Gelatina se dizolva in restul de apa. Toate se amesteca cu smantana si se pun peste crema 4.

Tortul se lasa pana a doua zi acoperit in frigider.
Se rastoarna si se scoate folia alimentara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola