Blat:
Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de lamaie si cate doua linguri din zahar, pe rand pana il terminam. Trebuie sa fie lucioase si sa nu cada din castron daca il intoarcem invers.
Fara a ne opri din mixat dar la viteza mica, turnam cate putin apa fierbinte, apoi cate putin uleiul si la urma compozitia de galbenusuri.
Cu ajutorul unei spatule, incorporam cu grija si cu miscari de jos in sus faina. O adaugam treptat, la fel si 2 linguri din fulgii de cocos.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Crema:
Punem intr-o cratita laptele de cocos si cocosul proaspat trecut prin blender pana da in clocot. Luam de pe foc si dam deoparte circa 30 de minute, pentru a obtine cat mai mult gust din cocosul proaspat, apoi strecuram. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin mai albicioase, apoi le amestecam cu laptele de cocos si dam din nou la foc mic pana se ingroasa, circa 4-5 minute. Luam de pe foc si adaugam gelatina care a fost deja inmuiata in apa pentru 2-3 minute si scursa.
Separat, batem frisca pana devine lucioasa si consistenta.
Dupa ce crema de cocos s-a racit, o amestecam cu frisca cu ajutorul unei spatule.
Pentru asamblare, taiem un cerc din blat care va fi cu un centimetru mai mic decat forma in care il vom pune. Imbracam cu hartie de copt o forma rotunda cu fundul detasabil, turnam o treime din crema si presuram 2 linguri de fulgi de cocos. Asezam blatul in centru apoi turnam restul de crema si presaram inca doua linguri de fulgi de cocos.
Se da la frigider pentru cateva ore.
Se decoreaza dupa gust, eu am folosit bezele si bucati de cocos proaspat.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii