Tarta de Lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta de Lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuiti simpli
  • 125 g unt topit
  • Crema:
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml lapte condensat
  • 200 ml zeama de lamaie
  • Bezea:
  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar tos
  • un praf de sare

Mod de preparare

Dupa cum se stie, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a lansat anul trecut, in 2011: Cartea Regala de Bucate
Din curiozitate, am pregatit aceasta tarta regala, care se regaseste in carte si iata ce a iesit:

Blat:
Se sfarama biscuitii marunt si se amesteca cu untul topit.
Compozitia de biscuiti se intinde pe fundul unei forme rotunde, cu marginea detasabila, apoi se preseaza bine cu podul palmei.
Se coace blatul 5 minute, apoi se lasa la racit.

Crema:
Se bat bine galbenusurile, eu le-am batut la bain-marie, adaugam laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit si o intindem bine cu lingura.

Bezea:
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul tos in transe, pana albusurile lucesc si se tin de tel bine.

Asamblare:
Punem bezeaua formata intr-un poche cu dui in forma de stea si decoram suprafata tartei.
Introducem tarta la cuptor si coacem 20-25 de minute, pana bezeaua devine usor aurie-aramie.

Dupa coacere, tarta se raceste usor, iar dupa ce i se scoate formei, peretele detasabil cu atentie, tarta poate fi feliata.
Se taie cu atentie, bezeaua este foarte pufoasa si va crapa instant la suprafata!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola