Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Complexitate
medie
Tarta Cu Ricotta (urda) Si Ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 300 gr ricotta (urda)
  • 1 ou intreg
  • 1 albus batut spuma
  • 60 gr zahar
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura faina
  • ciocolata topita pentru ornat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp, asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios, continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact. Se pune o jumatate de ora in frigider.

Intre timp face umplutura. Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine, pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul, il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max. Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta (urda), cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat, pana cand facem operatia de intindere a aluatului.... si in final umplutura iese pufoasa.

Punem tarta in cuptorul incalzit, la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena.
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu, se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta, putin mai mare(circa 26-28cm diam. ), se poate face oricum, aluatul este suficient.... nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr. urda si putin zahar in plus, dupa gust.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola