Tarta cu Agrise Verzi si Capsune

Complexitate
redusa
Tarta cu Agrise Verzi si Capsune

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 240 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere)
  • 90 g unt rece (80-82%) taiat in cuburi
  • un praf mic de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 125 ml apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 300 g capsune spalate si injumatatite
  • 100 g agrise spalate
  • 100 g zahar demerara
  • 50 g zahar muscovado
  • 15 g faina de grau alba
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie ecologica proaspat rasa
  • 1/4 lingurita enibahar macinat
  • 20 g unt nesarat taiat bucati
  • 1 ou batut (pentru ungere)

Mod de preparare

Puneti faina, sarea, zaharul si untul intr-un blender. Pulsati 10-15 secunde, pana cand untul este incorporat. Turnati apa si pulsati din nou pana obtineti un aluat. Transferati-l pe o suprafata si framantati usor doar pana formati o bila. Inveliti-l in folie alimentara si lasati-l in frigider 30 de minute.

Intr-un bol amestecati fructele cu zaharul, faina, coaja de lamaie si enibaharul. Acoperiti si puneti la rece pana la umplerea tartei.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Pe o bucata de folie de aluminiu presarati 1 lingurita de faina.

Presarati putina faina si pe o suprafata si intindeti aluatul intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 40 cm. Transferati acesta pe folia de aluminiu. Intindeti umplutura in mijlocul aluatului, (incercati sa nu puneti mult din sucul lasat de fructe) lasand pe margini liber aproximativ 7-8 cm. Asezati bucatile de unt deasupra. Aduceti marginile precum in imagine apasand foarte usor la imbinaturi pentru a sigila. Ungeti aluatul cu ou si transferati cu folia intr-o tava. Coaceti 25-30 de minute apoi lasati sa se raceasca cel putin 30 de minute.
Serviti simplu sau cu frisca / inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat

Am plecat de la reteta Simonei https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-fara-framantare-sau-cu-framantare-redusa-69694.html...

Desert cozonac fara framantare cu nuca, stafide si rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola