Sbriciolata Al Cacao Con Ricotta E Cioccolato

Complexitate
redusa
Sbriciolata Al Cacao Con Ricotta E Cioccolato

Ingrediente

  • - 370 g faina
  • - 30 g cacao amara
  • - 150 g zahar
  • - 100 g unt rece
  • - 2 oua
  • - 1 zahar vanilat
  • - 8 g praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 400 g ricotta
  • - 100 g zahar pudra
  • - 80 g ciocolata amara
  • -1 ou
  • - coaja de portocala sau alta aroma dupa placere

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron faina, cacaua, vanilia si praful de copt.
Dupa care se adauga zaharul, ouale si untul rece bucati.

Se face un aluat nisipos.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180°.

Si se pregateste crema, amestecand ricotta cu zaharul, oul, coaja de portocala sau aroma preferata si la urma ciocolata bucati.

Se tapeteaza fundul unei forme de tort de 26 cm cu hartie de copt.

Se pune jumatate din aluat si se preseaza usor cu mana, se adauga umplutura avand grija sa lasam 1 cm liber pe margine si se adauga restul de aluat presand usor cu mana pe margine.

Se da la cuptor la 180° pentru 30 min.

Se lasa la racit complet dupa care se poate taia.

Se poate pudra cu zahar pudra.

Se pastreaza in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola