Am decis sa fac o reteta frumoasa pe care am gasit-o intr-o revista. Sotul meu a fost dragut sa-mi traduca din slovaka ceea ce nu am inteles.
In primul rand se spala ciresele si se scot samburii.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zahar spuma. Ciocolata se topeste si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga albusurile peste ciocolata si galbenusuri. Se amesteca. Se adauga faina si praful de copt si se amestyeca.
Se intinde hartie de copt pe tava si se pune aluatul. Se da la cuptor 15 minute la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se amesteca spuma untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Untul trebuie sa fie moale. Se adauga branza de vaci si se amesteca.
Se pastreaza un sfert de umplutura. Restul se intande peste aluat. Se pune un rand de cirese. Se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. Rulada obtinuta se infasoara in hartia de copt sau in aluminiu si se pune la frigider cateva ore.
Cand s-a intarit se scoate, se unge cu restul de umplutura. Peste punem fulgi de cocos si acoperim uniform. Se pun cirese decorativ peste prajitura.
Se da la frigider pentru cateva ore. Se serveste cu cirese proaspete.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii