Am decis sa fac o reteta frumoasa pe care am gasit-o intr-o revista. Sotul meu a fost dragut sa-mi traduca din slovaka ceea ce nu am inteles.
In primul rand se spala ciresele si se scot samburii.
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile cu zahar spuma. Ciocolata se topeste si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga albusurile peste ciocolata si galbenusuri. Se amesteca. Se adauga faina si praful de copt si se amestyeca.
Se intinde hartie de copt pe tava si se pune aluatul. Se da la cuptor 15 minute la 180 de grade. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se amesteca spuma untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Untul trebuie sa fie moale. Se adauga branza de vaci si se amesteca.
Se pastreaza un sfert de umplutura. Restul se intande peste aluat. Se pune un rand de cirese. Se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt. Rulada obtinuta se infasoara in hartia de copt sau in aluminiu si se pune la frigider cateva ore.
Cand s-a intarit se scoate, se unge cu restul de umplutura. Peste punem fulgi de cocos si acoperim uniform. Se pun cirese decorativ peste prajitura.
Se da la frigider pentru cateva ore. Se serveste cu cirese proaspete.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaAm ajuns si la reteta cu numarul 500! Wow! Cat de departe imi parea :) Revenind, imi ramasese o bila de aluat de la placinta...
Tarta cu ciuperciO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii