Marul se curata , se indeparteaza cotorul in asa fel incat marul sa ramana intreg. Se taie rondele mai grosute. Intr-o tigaie punem vinul la foc ,adaugam cele 4 linguri miere albine , punem si 1 lingurita moca de scortisoara (eu atat am pus ca imi place f. mult ) si cand da in clocot punem si rondelele de mere in acest amestec . Le lasam cam 30 secunde pe o parte si si 30 sec pe cealalta parte sa se patrunda cu vinul indulcit si aromat.
Rondelele se scot fiecare separat pe o farfurie , se pune deasupra sirop in care au fiert si se lasa un pic la racit . Deasupra fiecarei rondele de mar asezam un glob de inghetata .
Se poate presara cu ciocolata razuita , se poate turna peste frisca lichida , sau batuta . Fiecare poate sa orneze dupa imaginatie .
Acest desert are un nume pe care eu nu l-am retinut la emisiunea in care a fost prezentata, dar este delicios si usor de realizat .
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor"Aluaturi de casa" Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari! De mult voiam sa...
Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii