Rasgullas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rasgullas

Ingrediente

  • - 500 ml lapte
  • - 19 ml suc de lamaie proaspat stors
  • - 415 ml apa
  • - 4-5 cuburi de gheata
  • - un varf de lingurita cu cardamom (sau dupa preferinta)
  • - 130 g zahar extrafin
  • - cateva nuci macadamia

Mod de preparare

- Laptele se pune intr-o oala la fiert. Cand laptele fiarbe se adauga zeama de lamaie si se amesteca pana se separa zerul.
- Se stinge apoi focul si se adauga cuburile de gheata amestecand in continuare pana ce acestea se topesc.
- Se pune amestecul intr-o bucata de tifon asezata intr-un bol mare si se lasa sa curga apa rece peste intreaga compozitie (pentru a indeparta mirosul si gustul dat de lamaie).
- Se stoarce foarte bine cu ajutorul tifonului pentru a indeparta excesul de apa (compozitia ramasa are marimea unei lamai de marime medie). Se lasa sa se scurga timp de 30 de minute.
- Se framanta compozitia timp de aproximativ 10 minute, pana ”se leaga” foarte bine si dobandeste o consistenta asemanatoare unui aluat moale (de acest timp de lucru depinde textura finala a micutelor sfere de branza). In cazul in care acest timp de lucru nu este realizat corespunzator, sferele de branza se vor desface in timpul fierberii si nu isi vor mentine forma.
- Se modeleaza cu palmele 13 - 15 sfere mici (suprafata lor trebuie sa fie cat mai neteda - in caz contrar exista riscul sa se desfaca in timpul fierberii). Numarul sferelor formate depinde de dimensiunea pe care doriti ca acestea sa o dobandeasca (eu am obtinut 15 bucati).
- Se pun intr-o oala la foc mic - mediu apa si zaharul. Se adauga cardamom si se amesteca usor pana zaharul se topeste.
- Cand siropul fierbe se adauga cu grija, una cate una, sferele de branza modelate anterior. Se acopera oala cu un capac care sa permita aburului sa iasa in timpul fierberii (in caz contrar se ridica din 3 in 3 minute capacul oalei pentru evacuarea aburului).
- Se fierb sferele de branza la foc mic timp de aproximativ 10 minute. La sfarsitul acestei perioade sferele de branza vor creste in dimensiune (este un indiciu ca sunt bine preparate termic).
- Se lasa sa se raceasca complet. Se pastreaza la frigider timp de o ora inainte de servire.

Din cantitatile ingredientelor mentionate anterior am obtinut 15 mini rasgullas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie