Se separă gălbenușurile de albusuri, gălbenușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă untul topit în fir subtire, apoi coaja rasă de lămâie și zeama, vanilia, făina, apa și laptele. Rezultă un amestec omogen.
Albusurile se bat spumă cu praful de sare, se înglobează usor în compoziția anterioară.
Caisele se taie sferturi, se pun 5 minute pe foc cu apa, zahărul, rozmarinul, când încep să se înmoaie, se adaugă amidonul, se mai lasă 2 minute.
Apoi se tapeteaza cu caise, indepartandu-se crenguta de rozmarin, o formă rotundă cu diametrul de 26 cm, se toarnă compoziția de blat, se coace la 150 de grade Celsius, în cuptorul preincalzit, cca. 55 de minute.
După ce prajitura se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră și se inversează forma, în așa fel încât caisele să vină în partea de deasupra.
E o prăjitură răcoroasă, tocmai bună pentru sezonul cald, o rețetă reinterpretata!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLe-am tot vazut pe ici,pe colo , adica :Ina, Madi, Oana si altele.....si le-am facut si eu....nu mi-au iesit perfecte ca nici...
Desert paleuriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii