Prajitura Tuguiet

Complexitate
medie
Prajitura Tuguiet

Ingrediente

  • Foi:
  • 8 albusuri
  • 400 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 8 galbenusuri
  • 250g unt sau margarina
  • 3 linguri cacao
  • 250g zahar
  • 4 linguri cu lapte

Mod de preparare

Preparare foi:
Albusurile le batem spuma cu zaharul. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacao si praful de copt. Adaugam incet acest amestec in bezeaua de albusuri, amestecand usor cu o lingura sau paleta, nu mixer! Din compozitia pufoasa vor rezulta 3 foi, care le vom coace pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt, cate 15 minute fiecare.

Preparare crema:
Punem galbenusurile, zaharul, cacao si laptele intr-o craticioara, pe foc mic timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa usor. Adaugam ciocolata taiata cubulete si continuam sa amestecam.

Dam la o parte de pe foc, si adaugam untul/margarina, taiat/taiata in bucati mai mici. Amestecam energic.

Lasam la racit, apoi se da la frigider pt o ora, sa se lege, dupa care o scoatem, amestecam din nou, si incepem asamblarea: foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema, nuci taiate coapte in cuptor. Aveti grija la foi! Sunt foarte foarte pufoase, se rup foarte usor! Mare grija la ansamblare!

Este prajitura preferata a fiicei mele, o recomand din suflet! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura