Se pregatesc fructele : eu am avut prune si piersici la seria 2 si la prima am mai avut si struguri mari albi... la struguri e bine sa le scoateti simburii caci mie nu mi.a placut sa ii aud crantzanind intre dinti ... Fructele spalate, uscate si apoi taiate cubulete .
Apoi am amestecat toate ingredientele, fara nici o logica ... se poate cu mixerul dar si cu lingura sau telul in forma de para e ok ( eu asa am facut).
In timpul asta se incalzeste cuptorul la 180°C
Se toarna aluatul in tava unsa si se aseza deasupra fructele cu coaja catre aluat si pulpa in sus ( sfat numai pt incepatori ..).
Grija mare caci creste in inaltime aproape dublu !!! deci tava inalta ...
a mea e mare cit cuptorul ( o sa o masaor si revin )si inalta de vreo 6 cm
se coace la foc mediu ( 180 °c ) PINA SE RUMENESTE .. oricum mai mult de 30 min dar mai putin de 1 ora ....
lingurile toate normale, NU cu virf
tava unsa cu unt/ margarina si tapetata cu faina ( asa a fost 1 oara , la a doua serie caci am facut si bis sapt asta - pozele sunt numai de la bis- nu am mai pus faina si totusi nu s-a lipit de tava .. chiar arata ff bine.
Se pudreaza la sf cu zahar praf vanilat sau se serveste cu frisca ( cum am facut eu .. ) sau cu inghetata .. na.. fiecare cum vrea ....
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorIn ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu...
Salata de legume cu quinoa alba si branzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii