Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform.
Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi se hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna in fir subtire in frisca, se mixeaza si jumatate din compozitia obtinuta o turnam deasupra blatului. Cealalta jumatate o mai mixam cu pudra de roscove si turnam deasupra stratului alb. Dam la figider cca 30 minute.
Se pregateste jeleul astfel: se curata o bucata de dovleac de coaja si apoi se taie in felii mai subtiri si apoi in cubulete. Gutuia se spala si se da prin razatoarea mica. Se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul incet si adaugam batonul de scortisoara si anasonul. Cand se leaga siropul si se formeaza ca o dulceata, adaugam tort-gelleul dizolvat in 100 ml apa calduta si lasam sa dea intr-un clocot, apoi turnam fierbinte deasupra prajiturii si se mai da 30 minute la figider. E ideal sa se lase de seara pana a 2 a zi la rece prajitura si apoi sa o taiem.
Pofta buna!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html Am...
Desert cozonac trandafir cu mere si nucaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii